TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Robot hesap iddiası

Kültürpark Platformu, Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark Projesi’nin propagandasını yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi satın aldığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Robot hesap iddiası

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni Kültürpark Projesi’ne yönelik tepkiler sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alan için önerilen projenin olumsuz yanlarına dikkat çeken ve meslek odaları tarafından hazırlanan raporlar daha önce ilgili kurumların ve kamuoyunun dikkatine sunulmuştu. Aralarında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun bileşenlerinin de bulunduğu Kültürpark Platformu, projeye ilişkin basın açıklaması yaptı.

BÜYÜKŞEHİR ROBOT TAKİPÇİ Mİ SATIN ALDI?

Basın açıklamasını grup adına Mimarlar Odası İzmir Şube Odası Halil İbrahim Alparslan okudu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin tepkiyle karşılanan ve itiraz edilen yeni Kültürpark Projesi için konunun uzmanı olmayan kuruluş ve kişilerle projeyi pazarladığını söyleyen Alparslan, Büyükşehir Belediyesinin projenin propagandası yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi hesaplar aldığını öne sürdü. Grup ayrıca, projeye karşı çıktığı için Bornova Belediyesindeki görev yeri değiştirilen Şehir Plancıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'e görevinin iade edilmesini istedi. Alparslan, “Artık Kültürpark için olduğu kadar İzmir’i yöneten anlayış için de endişe etmekteyiz. Yine bir örnek olarak Belediyenin projesinin propagandasını yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi hesaplar almasından İzmirliler olarak utandığımızı söylemekle yetinelim. Bu noktada biz akıldan, bilimden, doğadan ve kentten yana olduğumuzu tekrar tekrar vurgulama ihtiyacı duyuyoruz” dedi.

“SİYASİ KÜLTÜRE YAKIŞMIYOR”

Büyükşehirin bir yandan pazarlama kampanyası yürüttüğünü bir yandan da duyarlı kentlileri yaftaladığını ifade eden Alparslan, devamında şunları söyledi: “Belediyenin, konunun uzmanı olmayan kuruluşları, sermaye gruplarını yanına alarak yaptığı açıklamalarda gerçeği yansıtmayan ifadeler, gerçekle örtüşmeyen katılımcılık vurgusu ve projenin pazarlanmasına yönelik çabaların dışında bir şeye rastlamak mümkün görünmemektedir. Bir yandan bu pazarlama kampanyası yürütülürken bir yandan da konunun uzmanı meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı kentlileri merkezi iktidarın jargonunu kullanarak ‘istemezükçü’, ‘yetmez ama hayırcı’ olarak yaftalamak, itibarsızlaştırmaya çalışmak, oda başkanları üzerinde baskı ve sindirme operasyonları yapmak kentimize, siyasi kültürümüze yakışmayan yöntem ve söylemlerdir.”

TALEPLERİNİ YENİDEN SIRALADILAR

Kültürpark’taki yeşil alan hedefinin yüzde 70-80 olması gerektiğini belirten Alparslan, alan ile ilgili talepleri yeniden tekrarlayarak şunları söyledi: “Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in eski görevine iade edilmesini talep ediyoruz. Kent içerisinde kalan tek kent parkı olan Kültürpark’ta yeşil alan oranının yüzde 56 olarak gurur duyulacak bir oranmış gibi lanse edilmesini anlayamıyoruz. Bir Kent Parkı’nda Yaklaşık 190 bin mnin yapısal öğeler, yollar ve su alanları için ayırmayı çok fazla buluyoruz. 4,5 milyon İzmirlinin yaşadığı 2016 yılında bir kent parkı olan Kültürpark’ta yeşil alan hedefinin yüzde 70-80’ler olmasını talep ediyoruz. Alandaki geçici kaydıyla inşa edilmiş olan hangarların kaldırılıp yerlerinin yeşil alan olarak kent parkına katılmasını talep ediyoruz. Bölgede eğer bir kongre veya kültür sanat merkezine gereksinim varsa bunun Kültürpark’ta değil İzmir'imizin imar planlarında belirlenmiş bir yerinde yapılmasını talep ediyoruz. İZFAŞ’ın Kültürpark’tan çıkartılıp yerine özerk ve katılımcı bir yönetim kurulmasını talep ediyoruz. Kültürpark’ta asfalt, beton, kaldırım taşı döşemelerin azaltılmasını tüm çağdaş kent parklarında olduğu gibi doğal malzemelerin kullanılmasını talep ediyoruz. Kültürpark’ın gündüzleri yüksek sesli 3. sınıf disko, geceleri düğün salonu olarak değil kuşuyla, sincabıyla ve tüm diğer canlılarıyla huzur içinde yaşamını sürdürmesini talep ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.