TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanlara seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada “Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız şimdi de başaramayacaksınız” ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Romanlara seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Binbir Renk Tek Millet” ismiyle düzenlenen “Büyük Roman Buluşması”nda kürsüye Esat Kabaklı’nın seslendirdiği “Vatanına göz dikeni ez oğlum” isimli türkü eşliğinde çıktı, bu sırada salondaki Roman vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla türküye eşlik etti.

AFRİN AÇIKLAMASI

Afrin ile ilgili son rakamları veren Erdoğan, “4 bin 108 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak’ta 337 teröristi etkisiz hale getirdik, yurt içinde 173 teröristi etkisiz hale getirdik. Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Bestler Deresi’nde bunların tepelerine indik, inlerine girdik” dedi.

Erdoğan konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Ekonomide, IMF’den dünya çapında söz sahibi finans kuruluşlarından bağımsız kararları alabilme, uygulamalar gerçekleştirebilme şansımız var mıydı? Yoktu. Ama göreve geldik. 23,5 milyar dolar IMF’ye borcumuz vardı. 2013’te bütün borcumuzu ödedik. Şimdi de IMF’ye bağımlılığımız yok. Güvenlik politikalarımızı belli kurumlardan ve ülkelerden bağımsız olarak tespit etme şansımız var mıydı? Yoktu. Dış politikamızda kendi önceliklerimizi oluşturabilme ve icraata dökebilme imkanına sahip miydik? Değildik. Her konuda karar alma ve uygulama iradesi asgariye inmiş bir Türkiye ile karşı karşıyaydık. Çünkü demokrasimizde ve ekonomimizde zafiyet vardı. Biz her ikisini de güçlendirerek ülkemizin önünde yepyeni bir dönemi başlattık. Milli geliri 236 milyar dolar olan bir ülke, şimdi 860 milyar dolar olan bir ülke haline geldik. Yılda 36 milyar dolar ihracatı olan bir ülke, şimdi 160 milyar dolar ihracatı olan bir ülke. Yılda 70 milyar lira yatırım yapan bir ülke, şu anda 266 milyar lira yatırım yapan bir ülke var. Çalışan sayısı 20 milyon, şimdi 28 milyon. Darbelere, cuntalara teslim olan bir ülkeyle, darbecilerin, cuntacıların karşısına aslan gibi dikilen ve sabah olmadan onları püskürten bir ülkeye aynı nazarla bakılabilir mi? 16 saatte FET֒yü defettik. Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Kosova’dan 6, Gabon’dan 3 tanesini aldık. Şu ana kadar 80 tanesini getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Ekonomi üzerinden oyunlar oynanıyor. Bütün bu oyunların hepsini boşa çıkarttık. Asıl olan sizde gördüğüm bu yürek. Roman kardeşlerim, ceplerinde hiç para olmadığı halde yüreklerinin gücüyle asırlardır bu ülkede çok ciddi yaşam mücadelesi veriyorlar. Bizim milletimizde mangal gibi yürek var. Buradan ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; başaramayacaksınız. 15 Temmuz’da, Suriye’de, Irak’ta, daha önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız şimdi de öyle başaramayacaksınız.”

“BAŞARAMAYACAKSINIZ”

“Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum” diyen Erdoğan, “Önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız şimdi de başaramayacaksınız.” diye konuştu. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erdoğan, yapılan tezahüratlara ve çocukların seslenmelerine cevap vermeyi de ihmal etmedi. Erdoğan, programın sonunda farklı alanlarda başarılı olan Roman vatandaşlara hediye verdi. 15 Temmuz şehidi Tolga Ecebalın’ın oğlunun sahneye çıkarken ağlaması üzerine Erdoğan küçük çocuğa sarılarak teselli etti. İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.