TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruhunuzu temizleyin

Obeziteyi önlemek için uygulayabilecek bazı temel yöntemleri anlatan Obezite ile Mücadele Derneği Başkanı Halil Kargulu, obezitenin en temel nedeninin insan ruhundaki kalorili düşünceler olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ruhunuzu temizleyin

NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER

Günümüzde kilolu olmak bir kader olmadığı gibi halledilemeyecek bir problem de değil. Pek çok birey için kalıcı olarak zayıflamak zor gibi görünse de doğru yöntemleri uygulayarak sağlıklı kilo vermek mümkün. Obezite ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünyada obeziteden yakınan insan sayısı her yıl artarak devam ederken dünya üzerindeki yetişkinlerin yüzde 11,5’i obez olması sorunun önemini ortaya koyuyor.

VİRÜSLÜ DÜŞÜNCELER

Bugüne kadar bilinen en büyük yanlışın sadece çok yemek yenildiği için kilo alındığı düşüncesi olunduğunu açıklayanObezite ile Mücadele Derneği (OMDER) Başkanı Halil Kargulu,“Gerçek aslında ruhumuzdaki virüslü düşüncelerin bedende kendini göstermesidir. İnsan, yapısı gereği kurgulayan, bir hayal gücü olan, zihni sürekli bulunduğu koşullara göre olumlu ya da olumsuz çalışan bio-psiko-sosyal bir varlıktır. Bu nedenle her insan zihninin kendisini nasıl yönettiğini fark ederek zihnine hakim olmayı öğrenmek zorundadır” dedi.

TÜKETİM BİLİNCİ

Açlık hissinin tüketim bağımlılığından kaynaklandığını ve fiziksel ihtiyaçlardan fazlasının tüketmenin beden sağlığını tahrip ettiğini açıklayan Kargulu, “Dolduramadığımız duygu ve düşüncelerin, hayatımızdaki baskıların bir sonucu olarak kendinizi tüketime odakladığını hatırlamaya çalışın. Anlık zevkler uğruna sağlığınızı kaybetmeye, kendinizi yıpratmaya son verebilirsiniz. Bunun için ilk yapılması gereken eylem stres kontrolünü sağlamaya çalışmaktır. Günlük hayatımızda sorunsuz bir hayat yok fakat stresi de olumlu bir şekilde kontrol ederek daha mutlu bir ruh durumuna bürünebilmek mümkün. Bunun içinde olumlu telkinlerde bulunmak çok önemli” açıklamasını yaptı.

MÜKEMMELLİYETÇİLİK

Kargulu, aşırı stresin iştahı arttırmakta ve bireyi daha çok yemek yemeye itebildiğini açıklayarak, “Her şeyden önce mükemmeliyetçi zihniyetten uzaklaşın. ‘Hayatta her zaman en iyisini yaparım, herkes bana saygı duysun, en başarılı ben olmayalım’ gibi bir zihniyet ruhunuzda sadece baskı yaratır. Elbette elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz fakat sürekli olarak kendimizden ve başkalarından mükemmellik beklemek, hem kalıplı ve keskin sınırları çizilmiş bir yaşam hem de yoğun hayal kırıklığı demektir” ifadelerin kullandı.

OLUMLAMANIN GÜCÜ

Sağlıklı kilo verebilmek için uyku düzenlemesi yapılması gerektiğini ve insanın biyolojik uyku süresinin 8 saat olduğunu söyleyen Kargulu, “Fazla uyku metabolizma hızını yavaşlatırken, az uyumak ise gün içinde enerji eksikliğinden dolayı daha fazla kalori almanıza sebep olur. Üçüncü olarak ise olumlu telkinlerde bulunmak gerekiyor. Etrafımız olumsuz kodlamalarla dolu olduğu için bu kodlamaları fark ederek onlardan uzaklaşın. Negatif düşünceler depresyonun en temel kaynağıdır. Depresyon, fazla tüketime sebep olur. Pozitif düşünce sistemini uygulayarak ruhsal olarak arınmayı sağlayabilir, düşünce gücünün etkisiyle başarıya ulaşmayı kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin, ‘Ben kendine güveni olan cesur ve sevgi dolu bir bayanım, kilo vereceğime inanıyorum’ gibi. Her zaman hatırlanması gereken bilgi obezitenin en temel nedeninin ruhunuzdaki kalorili düşünceler olduğudur” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.