TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanlarından ‘HAK’ talebi

4. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini paylaşan Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve sağlıkçılar, haklarının en kısa sürede kendilerine teslim edilmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık çalışanlarından ‘HAK’ talebi

NİLGÜN TAZE

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik önünde yapılan basın açıklamasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 4. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde yer alan talepleri açıklandı. Sağlık çalışanlarının yoğun çalışma temposunda çalıştırıldığı ve her türlü şiddet ve tacize maruz kaldıkları açıklanan bildiride ayrıca sağlıkçıların Avrupa ortalamasının altında rakamlarla çalıştıklarına yer verildi.

Tuttukları nöbetlerin karşılığını alamadıklarını ve adaletsiz performans sistemi ile mağdur edildiklerini belirten Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “Sağlık çalışanları her zaman milletimizin yarasını sarmış, şifa kapısı olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan vatandaşlarımıza ilk müdahaleyi sağlık çalışanlarımız yapmıştır. Kurşunları hiçe sayarak en önde yaralılarımıza müdahale etmiştir. Şehitlerimizin birçoğu, son nefeslerini sağlık çalışanlarımızın kucağında vermiştir. Sağlık kuruluşlarımızda o gece büyük bir özveri ile çalışarak acılarımızı dindirmeye, yaralarımızı sarmaya çalışmışlardır” dedi.

“HASTA GİBİYİZ”

Toplumun dezavantajlı grubuna hizmet veren sosyal hizmet çalışanlarının birçok konuda mağduriyet yaşadığı bilgisini veren Özdemir şunları söyledi: “Sizlerin de bildiği üzere Ağustos ayında 4. dönem toplu sözleşmeleri başlayacak. Biz de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini, yetkili sendika olarak masaya taşıyacağız ve sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz. Sağlık çalışanları sedyede yatan hasta gibidir. İyileşmesi ve şifa bulması onların taleplerinin karşılanmasına bağlıdır. Biz, hastamızı toplu sözleşme masasına taşıyacağız ve iyileşmesi için ihtiyaç duyduğu taleplerini kazanıma dönüştürmek için mücadele edeceğiz. Memur-Sen olarak kümülatif maaşlara en düşüğü yıllık yüzde 16.60, iki yıllık yüzde 38.52 oranında zam yapılmasını içeren üç alternatifli teklifle ve masada olacağız.” 

SAĞLIKÇI HAKLARI

Sağlık-Sen 2018-2019 Yılı 4. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri arasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının zam ve tazminatlarının artırılması gerektiğini söyleyen Özdemir, “Özel hizmet tazminatları 15 puan artırılmalıdır. 15 puanlık artış 146 TL artış sağlayacaktır. Yan Ödeme Kararnamesinin II Sayılı Özel Hizmet Tazminatı cetvelindeki 5, 6 ve 7. bölgeler için ek puanlar 10 puan artırılmalıdır. 10 puanlık artış yaklaşık 100 TL’lik artış sağlayacaktır. İstanbul’da görev yapanlara 30 puan ek özel hizmet tazminatı verilmelidir. 30 puanlık artışın karşılığı 293 TL’dir. İş güçlüğü, iş riski ve temininde güçlük zamları 2000’er puan artırılmalıdır. 2 bin puanlık artış 53 TL’lik artış sağlayacak olup, toplamda 53x3=159 TL artış sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

EK GÖSTERGE

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek göstergelerinin 600 puan artırılması gerektiğini ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına da ek gösterge verilmesini isteyen Özdemir, “Ek göstergeden yararlanamayan diğer kamu görevlilerine 600 gösterge rakamının aylık kat sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar ayrıca verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 15 puan artırılmalı, 375 sayılı KHK’deki sabit ek ödeme oranları, hizmet kolumuzdaki tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 15 puan artırılmalıdır. 15 puanlık artışın karşılığı ise 146 TL’dir. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılarak, ek ödeme ve döner sermaye gelirleri emekliliğe yansımalıdır. Sözleşmeli aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının sigorta primine esas kazançlarının hesabına kayıtlı kişiler için ödenecek ücret ve sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi ücretleri dahil edilmelidir” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.