TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık için geldiler

Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, kente yılın ilk altı ayında sağlık turizmi ve turist sağlığı kapsamında 6 bin 600 turistin gelmesini değerlendirdi. Gülgör, “İzmir ve Türkiye olarak saç ekimi ve saç sağlığı alanında daha fazla turiste hizmet verebiliriz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2017 08:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık için geldiler

ALİ TAYDAŞ

Sağlık ve Ekonomi bakanlıkları sağlık turizmi kapsamındaki çalışmaları, Türkiye’nin sağlık turizmi açısından önemli bir mesafe kat etmesi sağlarken, ülkemize bu kapsamda gelen hasta sayısı da her geçen gün artıyor. İzmir Sağlık Müdürlüğü, sağlık turizmi kapsamında gerek kamu gerekse özel hastanelerimize daha fazla hasta gelmesi, kentteki sağlık kuruluşlarının yurt dışında tanıtımı için de çalışmalar yürütüyor.

İZMİR TERCİH EDİLİYOR

Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Gülgör, saç ekimi ve saç sağlığı kapsamında dünyanın birçok ülkesinden gelen turistlerin İzmir’i tercih ettiğini söyledi. Merkezlerine Avrupa ülkeleri, Dubai’den hasta kabul ettiklerini belirten Gülgör, katıldıkları yurt dışı fuarlarda da hem İzmir’i hem de hastaneleri tüm dünyaya tanıtma imkanını yakaladıklarını söyledi. İzmir’de sağlık turizminin artan bir ivme ile geliştiğini anlatan Gülgör, bundan Ekonomi ve Sağlık Bakanlığı’nın teşvikleri ve yasal düzenlemelerinin önemli bir payı olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre bu yılın ilk altı ayında 6 bin 600 turist sağlık turizmi ve turist sağlığı kapsamında kamu ve özel hastanelere başvurdu. Geçtiğimiz yıl toplam 12 bin turist bu kapsamda İzmir’deki hastanelerde tedavi görmüştü.

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.