TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkçılardan şiddete çözüm önerisi

Son günlerde sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarından sonra son olarak da dün Balıkesir 112 ekibi silahlı saldırıya uğradı

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıkçılardan şiddete çözüm önerisi

HALİSA TOPRAK

Balıkesir Edremit karayolunda meydana gelen kaza ihbarı ile olay yerine giden Havran 112 ekibi yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye nakletmek için ambulansa aldı. Bu sırada alkollü olduğu iddia edilen şahsın silahını çıkardığını gören 112 ekibi ambulanstan uzaklaştı. Şahsın silahıyla rastgele ateş açması sonucu ambulansta 4 mermi deliği oluştu. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, “Sağlık çalışanına şiddet uygulayan tutuklu yargılansın" dedi.

SON YILLARDA ARTTI

Konu ile ilgili açıklama yapan Gökbayrak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son yıllarda büyük bir ivme ile arttığına dikkat çekerek, “Savaş dönemlerinde bile dokunulmayan sağlık çalışanlarına maalesef şiddet uygulanmaktadır. Son bir hafta içerisinde İstanbul, Ankara ve Adana’ da yaşanan sağlıkta şiddet olaylarından sonra Balıkesir 112 ekibimizin yaşadığı silahlı saldırı basına yansıdı. Sağlık çalışanları maalesef her gün basına yansımayan onlarca şiddet olayına maruz kalmaktadır” diye konuştu.

YASAL DÜZENLEME

Sağlıkta şiddet olaylarının önlenebilmesi için caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Gökbayrak, “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar tutuklu olarak yargılanmalıdır. Bu konuda birçok çalışma yapıldı. ATT DER öncülüğünde de sağlık sektöründe faaliyet gösteren 23 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Tek Yürek’ toplantısı gerçekleştirdik. Yapılan ortak çalışma sonrasında alınması gereken tedbirleri sağlık çalışanlarının olaya bakış açısıyla, Sağlık Bakanlığı ve kamuoyu ile paylaştık. Şiddet olayının öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili birçok önerinin olduğu sonuç raporunda kısa vadede sorunun çözümü için şiddet uygulayanların tutuklu olarak yargılanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması en önemli maddelerden birisiydi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.