TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlık liselerine talep artacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmasında sağlık meslek liselerine değindi

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2018 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Sağlık liselerine talep artacak”

Erdoğan’ın yaptığı konuşmada sağlık meslek liselerinden hemşire yardımcısı olarak mezun olacak öğrencilerin hemşire olabilmesi konusuna açıklık getirerek, “Sağlık meslek liselerini bitirenler, hemşire yardımcısı olarak göreve başlayacak. Ondan sonra terfi edeceksiniz, terfi ettikçe de hemşire ve daha sonra da hemşirelikte terfiye başlayacaksınız” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları ile artık bu okullardan mezun olan öğrencilerin süreç içerisinde hemşire olabileceklerinin altını çizilirken; bu durum öğrenciler, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılandı. İstanbul’da Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü bölgelerine hizmet veren Doğa Hastanesi ve Mesleğim Sağlık Meslek Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Nabi Kırmızı, konuya ilişkin ağlık meslek liselerinin önemi, geleceği ve hali hazırda karşılaştığı sıkıntılara değindi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Birkaç yıl öncesine kadar sağlık meslek liselerinde hemşirelik, ebelik, acil tıp teknisyenliği, radyoloji teknisyenliği, anestezi ve reanimasyon teknisyenliği, diş teknisyenliği ve laborantlık gibi birçok bölümde eğitim verildiğini belirten Kırmızı 2014 yılında yapılan bir değişiklikle sağlık meslek liselerinin yapısının değiştirildiğini söyledi. Yapılan düzenleme ile sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı gibi bölümlerle sınırlandırılması, kontenjanların kısıtlanması ve stajlarda zorluklara kadar birçok konuda da haksız muameleye tabi tutulduğunu ifade eden Kırmızı, Cumhurbaşkanı’nın açıklaması ile birlikte sağlık meslek liselerine olan ilginin artacağını öngördü.

Atanma ve terfi hususuna da değinen Kırmızı, “Cumhurbaşkanımıza bu konuya eğildiği ve bir çözüme kavuşturduğu için müteşekkiriz. Yaptığı açıklama ile sağlık meslek lisesi mezunlarının kadro alabilecekleri ve atamalarının yapılabileceği vurgulanırken kendi içerisinde bir terfi sistemi uygulanarak hemşire olabilme yolları da açılıyor” dedi. Doğa Hospital markasıyla 2012 yılında kurdukları hastane ile bölgede sağlık sektörünün önemli bir oyuncusu olduklarını belirten Kırmızı, takip eden 2013 yılında Özel Mesleğim Sağlık Meslek Lisesi’ni de açarak sağlık alanında eğitim konusuna da eğildiklerini belirtti. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.