TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı bir cilt için asidik beslenme

Dr. Dilek Şire Eren, sağlıklı bir cilt için, fazla alınması durumunda asit artışına neden olan vücudun regülasyonunu bozan gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıklı bir cilt için asidik beslenme

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, sağlıklı bir cilt için uyarılarda bulundu.

Uzun süredir rengi normalden koyu, çok yağlı, çok kuru, esnekliğini kaybetmiş cilt altı yağ dokusu ile pullanma ve kızarıklıkları olan bir cilt dokusunun, asidik vücut tablosunda bulunulduğunun işaretleri olabileceğini ifade eden Eren, “Cildimizdeki bazı bulgular, asidik beslenmemize bağlı olabilir” dedi.

VÜCUT REGÜLASYONU

Dr. Dilek Şire Eren, kontrolsüz ilaç ve özellikle antibiyotik kullanımı, bağırsak flora bozukluğu, rafine katkılı gıdalar, asidik içeceklerin fazla alınması, gece geç saatlerde özellikle hayvansal gıdalarla beslenme, uzun saatler aç kalma, stres ve az su tüketilmesi gibi hazırlayıcı faktörlerin vücutta fazla asit yükü oluşmasına yol açtığını belirterek, “Sağlıklı bir bireyde tampon sistemleri devreye girer ve vücudun asit-baz dengesini korumaya çalışır. Ancak, asit artışı yapan faktörler vücudun kapasitesini aşacak oranda fazla alındığında vücut regülasyonu bozulur” diye konuştu.

BESLENME

Cilt sorunları ile ilgili yapılan kozmetik işlemlerin kalıcı olması için vücudun asidik olmaması gerektiğinin altını çizen Eren, şöyle devam etti: “Sağlıklı ve genç görünmemiz için de gerekli olan bu yaklaşım, bütüncül olarak ele alınmalıdır. Öncelikle beslenme ele alınmalı, su içme alışkanlığı kazanılmalı, bağırsak florası probiyotik gıdalarla desteklenmelidir.” (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.