TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı saç için...

Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör, saç sağlığıyla ilgili en çok merak edilen 10 soruyu yanıtladı

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıklı saç için...

ASİYE ARSLAN

Saç sağlığı ile ilgili toplumdaki aydınlatılması gereken birçok konu olduğunun altını çizen Gülgör, haftada kaç defa saçlarımı kaç defa yıkayabilirim, bebeğimin saçları döküldü normal mi, sıkı diyet yapıyorum, saçlarım dökülür mü gibi sorularla çok sık karşılaştıklarını ifade etti. Bu konular hakkında bilgiler veren Gülgör, “Uygun şampuan ile saçı 2-3 günde bir yıkamak daha doğrudur. Kırılmış, işlem görmüş, yıpranmış saçı her gün yıkamak doğru değildir. Şok ve yanlış diyette saçın dökülme ihtimali çok fazladır. Sadece saç değil, bütün bağışıklık sistemi zayıflar. Unutmayın o kiloları 1 günde almadınız, hızlı vermek sağlıklı değildir. Bebekler de ise doğumdan hemen sonra bebeğin özellikle ensesindeki saçları dökülür bu olay anneyi üzse de tamamen normal bir durumdur. Bu doğal olayın önüne geçmemek gerekir lüzumsuz tedaviler uygulanmamalıdır” dedi.

Sıcak su ile mi yoksa soğuk su ile mi saçı yıkamak gerekir, saçım düzken kıvırcık, kıvırcıkken düz oldu. Mümkün mü, saç ekimi yaptırdım ilave tedavi gerekir mi, menopoz sonrası saçım azaldı. Neden, neden yaşlandıkça saçlarımız dökülür, kansızlık saçı döker mi gibi soruların da yanıtını veren Gülgör, “Saç dolaşım yoluyla beslendiği için yaş ile beraber bozulan dolaşım değişiklikleri bütün organları etkilediği gibi saçı da etkiler. Azalan hormon seviyesi de saçın dökülmesinde önemli rol oynar. Menopozdan sonra östrojen hormonu azalır ve saç genelde 5 yıl sonra dökülmeye başlar. Saç ekimi saç sayısını arttırmaz, sadece dağılım şeklini değiştirir. Dolayısıyla kalan saçı korumak ve ekilen saçı beslemek için tedavilere devam edilmelidir. Sıcak su saça zararlıdır ideal olan ılık veya soğuk su tercih edilmelidir. Saç şekli konusuna gelince nadirde olsa saç karakteri değişen vakalar görülebilir buluğ çağında ve kuaförde yaptırdığınız kimyasal işlemler ya da kullandığınız ilaçlar saçın karakterini değiştirebilir” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.