TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandıktan eşitlik çıktı

CHP Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanlığı için yapılan seçimlerde erkekler birbirine girdi. Yapılan seçim sonucunda eşitlik çıkınca kura çekimini iki aday da istemeyince seçim 14 Ocak 2018’e ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sandıktan eşitlik çıktı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanlığı için seçim gerçekleştirildi. Çiğli Paşakule düğün salonunda gerçekleşen seçimlerde beraberlik çıktı. İki adayın katıldığı seçimlerde beyaz ve turuncu listeler yarıştı. Beyaz listede Eylem Özdemir Kadın Kolları Başkanlığına adayken, Turuncu listede ise Leyla Dağdal yer aldı. Beyaz listenin adayı Eylem Özdemir seçim öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “17 yıllık siyasi yaşamımın en verimli, en üretken dönemini yaşadığım şu günlerde emeğim, birikimim, deneyimim ve hedef odaklı projelerimle tüm bedenimi ortaya koyarak siyasal tarihimizin en tehlikeli dönemecine yaklaşırken Çiğli İlçe Kadın örgütünü ekibimle birlikte 2019’a hazırlamaya adayım.”

YİNE BERABER OLACAĞIZ

Turuncu listenin adayı Leyla Dağdal ise yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Ben ve yönetimim turuncu listeden yarışa girdik. Parti içi bu yarış, kadının kucaklayıcı gücü ve yüreğindeki sonsuz özverisiyle devam ederek, sonunda hangimiz seçilirsek seçilelim yine beraber olacağımızı şimdiden belirtmek isterim.” İki yıldır Çiğli Kadın Kolları Başkanlığı görevi yapan Sema Kök’ün yerine geçecek ismin belirleneceği seçime geçilince erkekler birbirine girdi. Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde oy kullanma saatinin son bulması ile birlikte ortamdaki hareketlilik artınca erkekler birbirine girdi. Beyaz ve Turuncu listelerin yarıştığı seçimde oy kullanma saatinin dolması üzerine partili birisi kadınlardan birini sıraya sokmak istedi. Diğer taraftan da bu duruma itiraz gelince ortam gerildi. İki taraf arasına giren CHP’li kadınlar ortamı yumuşattı. Daha sonra kadınların protestosu üzerine erkekler salonda çıktı.

SANDIKTAN EŞİTLİK ÇIKTI

Sayılan oyların sonucunda 10 oy geçersiz sayılırken iki adayda 610’ar oy aldı. İtirazlar sonucu yeniden sayım yapıldı. Ancak yapılan seçimin sonucunda oylar yine eşit çıktı. İki tarafta kura çekimini kabul etmedi ve seçim 14 Ocak 2018’e ertelendi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.