TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandıktan sürpriz çıktı

Mahalle delege seçimleri için sandık başına giden CHP’de sürpriz sonuçlar alındı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun mahallesi olan Küçük Çiğli’de Başkan Hasan Arslan delege seçilemedi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sandıktan sürpriz çıktı

E. ÇAĞLA GENİŞ

CHP İzmir İl Örgütü, partinin yeni mahalle delegelerini seçmek için sandık başına gitti.  Yer yer bazı oy kullanma bölgelerinde gerginlikler yaşanırken, bazı sandıklarda alınan sonuçlar şaşkınlık yarattı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun mahallesi olan Küçük Çiğli’de yapılan delege seçimlerinde muhaliflerin mavi listesi seçimi kazandı. Beyaz liste 317 oy alırken mavi liste 393 aldı. Bu sonuçlarla Belediye Başkanı Hasan Arslan delege olamadı.

BORNOVA’DA SEÇİM SONUÇLARI

CHP’liler, Bornova’da 5 mahallede sandık başına giderken Erzene ve Kızılay mahallelerinde çift liste çıktı. Bornova’da Meriç, Gaziosmanpaşa ve Yeşilova mahallelerinde ise sandığa tek listeyle gidildi. Beş mahallede toplam bin 508 kişinin oy kullandığı, 8 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde; 34 partilinin delege seçildiği Erzene’de kırmızı liste kazandı. Erzene’de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İlçe Başkanı Nevat Kavalar ilçe eski başkanları Ertürk Çapın, Enver Dündar,  Çeto Çamlıbel, Ethem İnal, Veysel Gürsul’un desteklediği kırmızı liste 325 oy alırken, muhaliflerin çıkardığı beyaz liste ise 304 oy aldı. Kızılay Mahallesi’nde ise kazanan beyaz liste oldu. Cesim Yıldız, Zeki Erçek, Nihat Kaya, Gizem Karaca, Mehmet Gilgil, Gülüzar Yıldırım, İbrahim Eroğlu, Birol Çam, Mustafa Çelik, Ayşe Aktaş, Tehmur Çardak, Şenay Zengin, Fatih Fethi Aktaş delege seçilmeyi başardı. Meriç Mahallesi’nde, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde Yeşilova’da tek liste çıktı.

ÇİĞLİ’DE BAŞKANLARA ŞOK

Esentepe Mahallesi’nde toplam 109 oy kullanıldı. Meclis üyesi Yüksel Arduç’un çıkardığı beyaz liste sandıktan zaferle çıktı. Beyaz liste 64, mavi liste 42 oy alırken, 3 oy da geçersiz sayıldı. Bugünkü seçimlerin kritik mahallelerinden Çiğli Ataşehir’de Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü’nün çıkardığı beyaz liste 293 oyla seçimi kazandı. Mavi liste ise 289 oyda kaldı. Yenimahalle’deki delege seçimlerinde İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun desteklediği mavi liste 84 oyla kazandı. Beyaz listeye 46 oy çıktı. Köyiçi’nde mavi liste 90 oyla seçimi kazandı. Beyaz listeye 73 oy çıktı. Zafer mavi listenin oldu.  Evka 2’de kavgalı seçimin galibi, 53 oyla kırmızı liste oldu. Mavi liste 39 oy aldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Kürk seçim sonuçlarına şerh koydu. Kürk, seçimin usulüne uygun yapılmadığını, il başkan yardımcısının müdahil olduğunu, zarfların sayılmadığını ve tutanak tutulmadığını gerekçe gösterdi. Esentepe’de beyaz liste 64 oyla sandıktan zaferle çıktı. Mavi liste 42 oy aldı. Yakakent’te 190 oy alan mavi liste seçimi kazandı. Kırmızı listeye 182 oy çıktı. Atatürk Mahallesi’nde beyaz liste 87, mavi 82 oy aldı. Seçimin galibi beyaz liste oldu. Aydınlıkevler’de tek liste 94 geçerli oy aldı. Tek listeyle gidilen Balatçık’ta da seçim bitti, listeye 173 oy çıktı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun mahallesi Küçük Çiğli’de seçimi muhaliflerin mavi listesi kazandı. Beyaz liste 317 oy alırken mavi liste 393 aldı. Bu sonuçlardan sonra Belediye Başkanı Hasan Arslan delege olamadı.

BUCA’DA MUHALİFLER KAYBETTİ

Delege seçimlerinin ilk günü Buca’da 6 mahallede sandık kuruldu. 4 mahalle çift listeli yarışa sahne olurken, gözler Efeler ve Çamlıkule’deydi. Her iki mahallede de sandığa tek listeyle gidilirken diğer dört mahallede çift listeyle gidildi. Yapılan seçimlerde Belediye Başkanı Levent Piriştina ve İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın desteklediği listeler zaferle ayrılırken, muhalifler kaybetti. Buca’nın en büyük mahallesi konumunda olan ve 22 delegenin seçileceği Efeler’de tek listeli seçim yaşandı. Çift listenin yarıştığı Cumhuriyet Mahallesi’nde mevcut ilçe yönetimine muhalif olan isimler 97’ye 44 kaybetti. Dicle Mahallesi’nde sarı ve beyaz liste yarıştı. Kazanan sarı liste oldu. Sarı liste 49 beyaz liste 43 oy aldı. Sarı listede Yağmur Günaydın, Dilek Arabacı Dursun Ali Polat gibi isimler yer aldı. Kırmızı liste ve beyaz listenin yarıştığı Çamlıpınar Mahallesi’nde kırmızı liste 136 oy, beyaz liste 121 oy aldı. Ufuk Mahallesi’nde de Belediye Başkanı Levent Piriştina ile İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın desteklediği mavi liste 303 oy alırken, muhaliflerin çıkardığı beyaz liste 228 oy aldı.

KONAK’TA TEK LİSTELİ SEÇİM

Konak’ta daha çok Kadifekale bölgesindeki küçük mahallelerde sandık kuruldu. Tek listeli sandıklarda seçimler tamamlandı. Mahalleler ise şöyle: 1-2 Kadriye, 19 Mayıs, Akarcalı, Akdeniz, Akıncı, Ali Reis, Altay, Altınordu, Aziziye, Ballıkuyu, Bozkurt, Çimentepe, Dayıemir, Dolaplıkuyu, Duatepe, Etiler, Fevzipaşa, Güneş, Güzelyurt, Hasan Özdemir, Hursidiye, Kahramanlar.

KARABAĞLAR’DA SEÇİM TAMAMLANDI

Karabağlar ilçesinin Karabağlar, Barış, Aşık Veysel, Özgür, General Asım Gündüz, Reis mahallelerinde tek liste ile seçime gidildi. Çift listeyle seçime gidilen İhsan Alyanak Mahallesi’nde 56 oy alan mavi liste 32 oy farkla seçimi kazandı. Çift listenin yarıştığı Sevgi Mahallesi’nde 63 alan Mavi liste seçimi kazandı. Karşında olan Beyaz liste ise, 36 oy aldı.

BAYRAKLI’DA 2 MAHALLE

Bayraklı’da Cengizhan ve Fuat Edip Baksi mahallelerinde sandık kuruldu. Tek listeli seçimler sorunsuz tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.