TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarkan kollara çözüm

Kilo kaybı veya yaşlanma, kolda sarkmalara yol açabiliyor. Bu sarkan deri veya gevşemiş dokular olup kötü bir görünüm meydana getirebiliyor. Günümüz estetik operasyonları ile oluşan kötü görünümün önüne geçiliyor

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sarkan kollara çözüm

ONURHAN ALPAGUT

Yaşlandıkça kolun üst bölümündeki deri ve altındaki doku, özellikle kol uzatıldığı zaman sarkık bir görünüm oluşturabiliyor. Bu durum genellikle aşırı kilo verme sonrası görülüyor. Fakat estetik operasyon sayesinde sarkan deri ve altındaki yağlı dokunun cerrahi olarak çıkarılmasıyla kolayca düzeltilebiliyor. Bununla birlikte belirgin bir skar (iz) görülüyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, “Daha dengeli ve uyumlu bir vücut için kol germe operasyonu vücut restorasyonunun önemli bir parçası” dedi.

NE BEKLEMELİSİNİZ?

Kişinin operasyonda beklentisinin oldukça önem teşkil ettiğini belirten Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, operasyon sonrası kalıcı bir iz oluşacağını söyledi. Alpaydın, “Operasyon sonrası beklenen izden kişinin anladığından emin olmak isteriz. Çünkü vücut üzerindeki izlerin solması yüze benzemez. Daha zaman alır ve daha çaba gerektirir. Gevşek deri ve sarkan doku miktarı çok fazla değilse bu işlem yağ çekme (liposuction) veya kısa izli bir operasyon kombinasyonu olarak da planlanabilir. Değerlendirme esnasında kısa izli operasyon için öncelikle uygun olmanız gerekir. Derinizin nispeten elastik ve çıkartılacak doku miktarının orta ölçekli olması, belirgin güneş hasarlı bir cildinizin olmaması ve çok gevşek deriye sahip olmamanız durumunda doktorunuz sizi bu operasyona yönlenebilirsiniz” şeklinde ifade etti.

İYİLEŞME SÜRECİ

Operasyon tekniği hakkında bilgi veren Alpaydın, “Genel anestezi veya sedasyon ile local anestezi birlikte operasyon yapılabilir. Aynı gün hastaneden ayrılabilirsiniz. Bu operasyon ortalama bir iki saat sürer. Operasyon tekniğine bağlı olarak iz koltuk altı çukurun da veya kolun iç kısmında kısa bir iz olarak ya da dirseğe dek uzanabilir. Operasyon sonrası çok fazla bir rahatsızlık duyulmaz. Hafif ağrılar vs. için parasetamol gibi basit ağrı kesiciler verilir. Aspirinden kanama olasılığı nedeniyle kaçınılır. İyileşme döneminde bunlar beklenmeli. Biraz şişlik ve morarma olabilir. Bir iki gün içinde azalarak kaybolur. Sütürler (dikişler) kendiliğinden eriyecek ve bandaj bir hafta sonra açılacaktır.

Duş, banyo dört ila yedi gün sonra yapılabilir. Erken dönemde operasyon sahasının kuru tutulacağını unutulmamalıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.