TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şaşırtan ağaçlar

Birçok şehirde yol yapım çalışması sırasında ağaçlar kesilirken, Manisa’da mahallelinin kesilmesine izin vermediği ağaçlar yol ortasında bırakıldı. Mahalle sakinlerinin tepkisi sonrası kesilemeyen ağaçları görenler şaşkınlığını gizleyemiyor  

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şaşırtan ağaçlar

Manisa’da mahallelinin kesilmesine izin vermediği ağaçlar yol ortasında kaldı.Sokak sakinlerinin kesilmesine izin vermediği her biri en az 50 yıllık 3 çam ve 2 okaliptüs ağacının arasından büyük araçlar geçemezken, mahalle sakinleri ise ağaçların kolay yetişmediğini ve kesilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

DOĞAYA SAYGI GÖSTERGESİ

Manisa’nın Yunusemre İlçesi Merkezefendi Mahallesi’nde bulunan Zengin Sokak’ta 3 yıl önce yol yapım çalışması sırasında yolda kaldıkları gerekçesiyle kesilmek istenen ancak mahalle sakinlerinin tepkisi sonrası kesilemeyen ağaçlar ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Mahalle sakinlerinin yetkililerle görüşmesi sonrasında kesilmesine engel olunan 3’ü çam 2’si okaliptüs olmak üzere toplam 5 ağaç yol ortasında kalınca Zengin Sokak, doğaya saygının en güzel örneklerinden birine ev sahipliği yapmaya başladı. Büyük araçların geçemediği sadece otomobil ve kamyonet tarzı araçların geçebildiği sokakta vatandaşlar ise yollarından oldukça memnun.

MAHALLE BİRLİK OLDU

Sokağın 3-4 yıl öncesine kadar bakımsız kendi haline bırakılmış bir sokak olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Tercan Saraç, “Bakımsız ve taş döşeli bir sokaktı burası. Buradaki ağaçların kesileceği yönünde bir söylenti çıktı. Ağaçları kesip güzel bir sokak çalışması yapacaklarını söylediler. Biz de halk olarak ağaçların kesilmesini istemedik. Ağaçlarımız yerinde kalsın istedik çünkü yeşillik kolay yetişmiyor. Onun için mahalle olarak birlik olduk. Üst düzeydekilere yazılar yazdık, konuşmalarımızı yaptık. Burada biraz ufak çaplı mahalleli olarak toplandık, ağaçlarımız kesilmesin yeşilliğimiz kesilmesin diye. Ondan sonra Büyükşehir Belediyemiz de ön ayak olarak buraya güzel bir parke taşı döşemeyle hem yolu kurtaralım, hem ağaçlarımız kalsın diye bir düzenleme yapıldı. Hepsinden Allah razı olsun. Ağaçlar kolay yetişmiyor. Çam ağaçları hemen hemen 100 yaşında vardır. Okaliptüs ağaçları da ben buraya geldiğimde de çok büyüktü. Sağ olsunlar ağaçlarımızı kesmediler, kesilmesini de istemiyoruz zaten. Her zaman da karşısındayız. Trafik bu sokakta normal akıyor. Büyük araçlar geçemiyor sadece zaten biz de büyük araçların geçmesini istemiyoruz. Büyük araçların buradan geçmesi sıkıntılı. Küçük araçlar ve kamyonet tipi araçlar geçebiliyor ama büyük araçlar geçemiyor” dedi. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.