TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeflerin öğretmeni babasının yamağı

İzmir’de babasından öğrendiği aşçılığı akademik bilgiyle birleştirip İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümünü birincilikle bitiren Seçil Moler, 50 yıldır Girit mutfağının lezzetlerini sunan restoranlarında babasının yardımcılığını yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şeflerin öğretmeni babasının yamağı

Üniversitede şeflere ders veren 29 yaşındaki Moler, çok küçük yaşlarda babasının yanında aşçılık mesleğiyle tanıştı. Basmane semtinde yarım asrı aşkın süredir aile işletmesi olarak faaliyet gösteren ve İzmirlilerin “Kemal Abi’nin Yeri” olarak isimlendirdiği restoranda ilk aşçılık dersini babasından alan Seçil Moler, yemek yapmayı sevdi ancak yorucu olması nedeniyle baba mesleğini sürdürmek istemedi. Liseyi bitirdikten sonra bir üniversitenin büro yönetimine başlayan Moler, küçüklüğünden beri haşır neşir olduğu mutfaktan kopamayacağını anlayınca  İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne kayıt yaptırdı ve 2014 yılında da burayı birincilikle bitirdi.

ÜNİVERSİTEDE DERS VERİYOR

Üniversitede aşçı adayı öğrenci ve şefliğe terfi edenlere ders veren Moler, dersi biter bitmez soluğu babasının yanında alarak teorik bilgilerini burada hayata geçiriyor. Restoranlardaki yemeklerin yanı sıra zaman zaman yeni lezzetleri de müşterilere sunan Moler, her ne kadar usta diplomalı bir aşçı olsa da 73 yaşındaki babasının yanında “yamak” olarak çalışmanın dayanılmaz hazzını yaşıyor. Babasının yanında hep yardımcı olarak kalsa da zaman zaman da akademide öğrendiği dünya mutfağından örnekleri babasıyla birlikte yaparak menülerine yeni tatlar ekliyor. Baba Kemal Moler ise kızının çok iyi bir şef olduğunu, onu yaptığı yemekleri görünce mutfağa her girdiğinde içinden, “İyi ki kızım mutfak şefi olmuş” dediğini söyledi. Kızımı gören meslektaşlarım kendi kızlarına Seçil’i örnek göstermeye başladığını aktaran Moler, her zaman kızının yanında olduğunu, ona her konuda destek vermeye devam edeceğini sözlere ekledi. (AA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.