TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞEHİT BİNBAŞI İÇİN duygulandıran etkinlik

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, PKK’lı teröristler tarafından eşi ve kızıyla birlikte bulunduğu otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Muş Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın 48. doğum gününde unutulmayacak bir olaya ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ŞEHİT BİNBAŞI İÇİN  duygulandıran etkinlik

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız, oğlu Burak ve kızı İrem, Muş’un Malazgirt İlçesi’nden gelen ve şehidi tanıyan 50 çocukla bir araya geldi. Sibel Kulaksız’ı karşılarında gördükleri gibi koşarak kucaklaşan çocuklar şehit eşine karanfiller verdi. Duygusal anların yaşandığı buruk doğum gününde, 11 yaşındaki Arda Tekin isimli çocuk, saldırı anında evinin önünde olduğunu ve ailesinin ilk yardım için hemen olay yerine koştuğunu anlattı. Baran Bari isimli 12 yaşındaki çocuk ise Binbaşı Kulaksız’ın abisine hediye ettiği kazağı giydiğini ve kazağı çocuklarına saklayacağını söyledi.

“HALK BABASI OLMUŞ”

Çocuklarla uzun süre kucaklaşan ve onları tek tek öpen Sibel Kulaksız, “Bana nasıl sarıldılar biliyor musunuz? ‘Başınız sağ olsun, bu gurura herkes nail olamaz’ dediler. Ne diyebilirim ki? Onlar bizim geleceğimiz, umudumuz. Binbaşımız çocukların başlarını okşardı, onlara hediyeler alırdı. Her gittiği okulda bayrağımızı yerine yerleştirmiş, çocukların eğitimi için yardım etmiş, onları ziyaret etmiş. Bugün onun doğum günü. 48 yaşına bastı. Onun doğum günü olması, çocukların burada olması, onun şehitliğinin büyüklüğünü göstermiyor mu? Hep oğlum ve kızımın okuması için uğraştı. Kendi çocukları için ne kadar uğraştıysa bu çocuklar için de uğraştı, emek verdi. Bir öğretmenimiz anlattı. Kışın su donmuş. Öğretmenlerin kıyafetlerini almış, bölüğe götürüp yıkamış. Elinden gelen her şeyi yapmış. Orada halk babası olmaya çalışmış ve olmuş da” diye konuştu.

DUALAR ŞEHİT İÇİN

Yemek masasında Arda isimli bir çocuğun yanına geldiğini ve saldırı anına tanık olduğunu anlattığını belirten Sibel Kulaksız, “Arda, komutanın vurulduğu yerdeki evin sahibinin çocuğu. O gün sesleri duyup camdan dışarı bakmış. Bütün olayı gördüğünü söyledi. Arda’nın bu duruma şahit olması beni çok etkiledi. Biz 10 gün önce Arda’nın evine gitmiştik. Bahçedeki tavuk ve ördekleri sevmiştik. Beni hemen hatırladı. 10 gün sonra da aynı yerde şehit düştü. Babası ve amcası bize yardım etti. Ben vurulduktan sonra onlar bize yardıma koştular. Ben ‘Siz yatın, ateş ediyorlar, bir şey olmasın’ dedim. Ben hemen kolumu havlu ile sardım. Arda’nın amcası ilk yardımı yaptı. O dakikalara bu küçük çocuğun şahit olması ne kadar acı verici” dedi. Etkinlikte, 50 çocuk önce Kulaksız Ailesi ile yemek yedi, sonra da lokma döktürüldü. Şehit binbaşı ve tüm şehitler için dualar edilirken, daha sonra komutanlıkta bulunan köpekler tarafından gösteri yapıldı. Güvenlik güçleri ile birlikte motora da binen çocuklar, son olarak şehidin fotoğraf sergisini gezdi. n İHA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.