TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk’un tanıtımı için iki stant

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dört bileşenle adını yazdıran Selçuk bir kez daha Türkiye’nin en prestijli turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey Fuarı’na katılıyor

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Selçuk’un tanıtımı için iki stant

Kültür Bakanlığının yanı sıra Selçuk Belediyesinin standında da tanıtılacak olan UNESCO kenti Selçuk, Gaziemir Fuar İzmir Alanı’nda Salon A D- 120’deyerini alacak. Yarın açılacak fuar, Gaziemir’deki Fuar İzmir Alanı’nda düzenlenecek ve onlarca ülkeden, yüzlerce firma, on binlerce ziyaretçi katılım gösterecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bu yıl 10. kez düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na dünyanın değişik ülkelerinden tur operatörleri, seyahat acenteleri, rent a car şirketleri, oteller, sağlık turizmi hizmeti veren hastanelerin yanı sıra belediye ve beldeler de katılıyor.

DEVE GÜREŞLERİYLE DE YER ALACAK

Selçuk Belediyesi turizm dünyasının en önemli organizasyonlarından biri sayılan Travel Turkey Fuarı’nda, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan dört bileşenin (Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçihöyük) yanı sıra, her yıl ocak ayının üçüncü pazar günü kentle özdeşleşen deve güreşleriyle de yer alacak. Tüm bunların yanı sıra incir, mandalina, zeytin, zeytinyağı gibi ürünlere ait broşürleri de Kültür Bakanlığı ile Selçuk Belediyesinin standındaki tanıtımlarında kullanılacak.

“KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ YİNE TANITACAĞIZ”

Geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmış bir kent olmanın gururuyla Travel Turkey Fuarı’na katıldıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Selçuk bir kez daha Türkiye’nin en prestijli turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer alacak. Bu yıl da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren bileşenlerimiz başta olmak üzere tüm tarihi ve kültürel değerlerimizi yine tanıtacağız. Bunun yanı sıra bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu ile Selçuk’un deve güreşlerinde bir marka olduğunun altı bilimsel verilerle bir kez daha çizildi. Biz bu yıl sadece ülkemize has bir kültür olan deve güreşlerinin anavatanı Selçuk’u tüm dünyaya bir kez daha tanıtma fırsatı bulacağız. Ayrıca Selçuk’un sahip olduğu zengin tarımsal ürün çeşitliliğinden bazı örnekler de tanıtım standımızda yer alacaktır” dedi.

Tanıtımın yanı sıra erken rezervasyon anlaşmalarının da yapıldığı Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A. Ş. Ve İZFAŞ İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A. Ş. ortaklığıyla düzenleniyor. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.