TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimin kaybedeni olmayacak

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçildiğinde ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacağını, 81 milyon insanın kazanacağını belirterek, “Çünkü benim cumhurbaşkanlığımda dolar düşecek, faiz düşecek enflasyon düşecek milli gelir artacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 19:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçimin kaybedeni olmayacak

E. ÇAĞLA GENİŞ

24 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda İzmir halkı ile buluştu. Yüzbinlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile miting alanına akın etti. Gündoğdu Meydanı’nın hemen karşısında bulunan apartmanlara, üzerinde Muharrem İnce’nin fotoğrafının yer aldığı ve ‘Hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ yazılı pankartlar asıldı. İzmir Marşı eşliğinde eşi Ülkü İnce ile el ele sahneye çıkan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 60 kişilik ekip tarafından kurulan 50 metre uzunluğundaki dev sahneden vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanın seçildiğinde ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacağını, 81 milyon insanın kazanacağını belirten İnce, seçilince devlet tarafından yapılan birtakım yardımların kaldırılacağına ilişkin söylentilere cevap verdi. Suriye ile ilgili çalışmalar başlatacağını ve bölgeye büyükelçi atayacağını dile getiren İnce, barış politikalarıyla 4 milyon Suriyeliyi davulla zurnayla Suriye’ye göndereceklerini açıkladı.

KİMSE KAYBETMEYECEK

Bu seçimin bir kaybedeni olmayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Denizle uyuyan denizle uyanan güzel İzmir. Hasan Tahsin’in kenti İzmir. Direnişin kenti İzmir. Bağımsızlığın kent İzmir. İlk kurşunu kenti İzmir. Dün İzmir’de bir şehidimiz vardı. Başta dünkü şehidimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimiz için hepinizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. İlk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak. Yani benim cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak. Kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Erdoğan bile kaybetmeyecek. Çünkü benim cumhurbaşkanlığımda dolar düşecek, faiz düşecek enflasyon düşecek milli gelir artacak, emekli Cumhurbaşkanının maaşı da yükselecek. O da rahat edecek” dedi.

SİZİN HİÇ ŞANSINIZ YOK

Her iktidarın kendine yakın olanları makbul insan haline getirdiğini söyleyen İnce, “Bu seçimden sonra 81 milyon makbul insan olacak. Ben annelere söz veriyorum. Sizin çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik öğreteceğiz, yabancı dil öğreteceğiz. Onları üniversiteye gittiklerinde FETÖ benzeri tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Gençlerimiz olimpiyatlarda madalya kazanacak. Topraklarımızdan bereket fışkıracak. Fabrikalarımızın bacası tütecek. Eğitimiz bütün okullarımız nitelikli eğitim olacak. Tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız. Gelir dağılımı adaletsizliğine son vereceğiz. İşe alımda liyakat esas olacak. Kimsenin başörtüsüne bakmayacağız. Sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacağız. Kamuda görevli bürokratlara sesleniyorum hiçbiriniz korkmayın. Eğer liyakatla geldiyseniz görevinize devam edeceksiniz” diye konuştu.

ZIMBA GİBİ BİR EKİP VAR

Cumhurbaşkanı seçilince devlet tarafından yapılan birtakım yardımların kaldırılacağına ilişkin söylentilere cevap veren İnce, “Son günlerde bir dedikodu var. Ben seçilince yardımları kesecekmişim. Hangi yardımlar? Doğum yardımı, gebelik yardımı, dul maaşı, muhtaç asker ailesi yardımı, şartlı eğitim yardımı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı, fakir muhtaç yardımı… Sizin huzurunuzda 81 milyona söz veriyorum. Bu yardımlara bırak kesmeyi temmuz ayı içinde yüzer lira zam yapacağım. Her şey hazır. Kadro hazır, ekonomi ile kim ilgilenecek hazır, dış politika ile kim ilgilenecek hazır. Zımba gibi bir ekip var. Yakında açıklayacağım. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına diğer muhalefet partilerinin genel başkanlarına teklif edeceğim. Bakanlar Kurulu’nu sadece CHP’lilerden yapmayacağım. Kurula her partiden insanlar alacağım. Türkiye’yi birleştireceğim. Ekibimle aylardır çalışıyorum. 7 yıllık bir çalışma aslında. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye’yi yönetme hazırlığı yapıyordum. Bir haftada, yüz günde, beş yüz günde, beş yılda neler yapacağım ve sürekli politikamız ne olacak?” dedi.

ASKERİ OKULLARI YENİDEN AÇACAĞIM

Cumhurbaşkanı seçildiğinde 48 saat içinde OHAL’i kaldıracağını ve kapatılan askeri okulları yeniden açacağını dile getiren İnce, şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası bağımsız bir para politikası uygulayacak. Merkez Bankası Başkanını parti genel merkezine davet etmeyeceğim. Ekonomik kurullar da özerk olacak. Siyasetten arındırılmış bir ekonomi politikası. Terörle mücadele. PKK, IŞİD, FETÖ gibi örgütlerle amansız bir mücadele edeceğiz. 2002 senesinde Türkiye Dünya Kupası’na katılmıştı. Ama bugün 2002’de Dünya Kupası’nda üçüncü olan Türkiye bugün oynayamıyor. Çünkü spor siyasallaştı. Pasolig diye bir inzibat teşkilatı kurdu. Cumhurbaşkanı olduğumda pasoligi hemen kaldıracağım. Bir hafta içinde Suriye ile ilgili çalışmalar ve yüz gün içinde mutlaka Suriye’ye büyükelçi atayacağım. Barış politikalarıyla bölgede, dünyada barış politikası ile 4 milyon Suriyeliyi davulla zurnayla Suriye’ye göndereceğiz. Yargıdaki düzenlemelere hemen başlayacağız. Cumhurbaşkanı yargıtayın salonuna girdiğinde ayağa kalkmayacak. Yüksek yargıçlar arıyorum. Size söz veriyorum özel hayatın gizliliği esas olacak. 100 gün içinde hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. KHK’larla işten atılanlar var. Haklarında dava açılmışsa davanın sonucunu bekleyeceğiz, yoksa KHK ile uzaklaştırılanları hemen işe iade edeceğiz. Askeri okullarda FET֒cü var diyor. Kapadım diyor. Peki hakimler savcılar... Onların da üçte biri FET֒cü. O zaman hukuk fakültelerini de kapat. Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere askeri okulları yeniden açacağım.”

MEDYA DÜZELECEK

“Medya kendine çeki düzen verecek” diyerek sözlerini sürdüren İnce, “Beni eleştirecek gazeteler arıyorum. Adam gibi bir medya arıyorum. Biz Sünniler, Alevilere haksızlık yaptık. Yapıyoruz. Aleviler vergi veriyor, askere gidiyor, şehit oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı imamların maaşını veriyor. Sünnilere hizmet ediyor ama Alevilere etmiyor. Cem evlerinin statüsünü ibadethane olarak düzenleyeceğiz. Hiç kimseden korkmadan cesurca kararlı adımlar atacağız. Dokunulmazlık konusu gündeme geldiğinde kendi partimle ters düştüm. İlkeli bir siyaset yapacağız. Karşımızdakinin Kürt mü Türk mü olduğuna bakmayacağız, kadın mı erkek mi diye bakmayacağız. Sağcı mı solcu mu diye bakmayacağız. İnsan, insan, insan diyeceğiz” dedi.

ÇATILAR DOLUYSA KAZANDIN DEDİ

Kamuda yükselme, müdür olma, kaymakam olma konusun özel kurallar koyacaklarını söyleyen İnce, “Herkes bilecek inanca, cinsiyete bakılmayacak. Sadece liyakata bakılacak. Kamuda genel müdürüsün iyi eğitim almışsın işini doğru yapıyorsun Erdoğan getirmiş seni oraya korkma yerinde kalacaksın. Ama partizanlık yaptıysan o işi bilmiyorsan gideceksin. Söz verdim sözümün arkasındayız. Öğretmenlere polislere hemşirelere din görevlilerine 3600 ek göstergeyi vereceğim. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası, Halk Bankası, EXİM Bank’ı, Kalkınma Bankası’nı sektörel bazda yeniden değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanı olduğumda hemen Avrupa’daki başkentleri tura çıkacağım. AB ile ilgili hızlı bir kampanya başlatacağım. Eski bir siyasetçi bana dedi ki meydanlar doluysa işler iyi demektir. Balkonlar doluysa daha iyi demektir dedi, çatılar doluysa kazandın dedi” diye konuştu.

SENİ UNUTMADIM

Okullar için zorunlu bağış olayını kaldıracağını belirten İnce, şöyle konuştu: “İlkokuldan itibaren TUS da dahi sınavlardan ücret alınmayacak. Türkiye Cumhuriyeti, bedava sınav yapamıyorsa o dükkanı kapat gitsin. 19 Mayıs ve 29 Ekim’de üniversite öğrencilerine 500 lira gençlik bursu 500 lira cumhuriyet bursu vereceğiz. Öğretmenler çocuklarımızı size teslim ettiğimiz için 24 Kasım’da hepinize bir maaş ikramiye vereceğiz. Kamuda mülakatı kaldıracağız. Mülakat varsa liyakat olmuyor. Mazot çiftçiye 3 lira olacak. Karadenizli kardeşim. Seni unutmadım. Fındık 15 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira. En düşük emekli maaşı bin 500 olacak. Ramazan Bayramı’nda emeklilere bin lira dediler kandırdılar 500 700 verdiler. Kurban bayramında her emekliye bir asgari ücret vereceğiz. Emeklilikte yaşa takılanlar sizin sorununuzu yüz gün içinde çözeceğim. Çocuk bezindeki KDV yüz gün içinde indirilecek.”

ÜNİVERSİTE LİGİ KURACAĞIZ

Cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk 500 günde neler yapacağını anlatan İnde, “Yargıda seçim. Hakim savcıyı nasıl alacağız? Yükselme ilkeleri neler olacak? Objektif kriteri koyacağız yasama yürütme yargı güçler ayrılığını netleştireceğiz. Yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Girişimcilik merkezleri kuracağız. Tekstil oda tasarım akademisi açacağız. Biri Denizli’de biri İstanbul’da, üçüncü henüz belli değil. Marka için marka. Gençler öğrencilerim kardeşlerim sizinle birlikte yapacağız. Maşallah İzmir gelincik tarlası. Aziz Abi, nasıl buluyorsun. Harika mı? Bir de arkası var. Bunu indirmediler dimi Muharrem İnce’yi indirmek kolay değil tabi. Eğitim siyasetin toplum mühendisliği aracı olmaktan çıkarılacak. Eğitimde uzlaşma sağlayacağız yeni bir sınav ve eğitim sistemi getireceğiz. Türkiye’de yurt sorununu kökünden çözeceğiz. Otistik çocuklar başta olmak üzere engelliler için yaşam merkezi açacağız. Sarayperest var ya gözünü saray doyursun. Marmaris’te 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. Söz veriyorum. O yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim. Çalışanların örgütlenmeleri önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Aile sigortasını hayata geçireceğiz. Sanatçıların güçlü bir şekilde örgütlenmelerini sağlayacağız. Sporun temel alanlarında üniversite ligi kuracağız. Yani futbol diyelim dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi futbolda voleybolda Türkiye’de sporda bir üniversite ligi kuracağız. Balıkesir’de yaşayan insanlar Balıkesir üniversitesinin futbol takımına sahip çıkacak. Vatandaş da üniversite arasında bağ kuracağız. Üniversitelerin takımlarını yapacağız. Meydanlarda benim 30 sene önce yazdığım şiiri konuşuyor. Ekonomiyi konuşamıyor. Soğan doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçti. Kuru soğan 7 lira domates 6 lira biber 8 lira tüketen alamıyor üretene gitmiyor. Dolar lobisi vardı ya faiz lobisi vardı şimdi soğan lobisi var. Memleketin düştüğü duruma bakın” dedi.

İZMİR’DE TOPLAYACAĞIM

İnce, “Benim dönemimde millet kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak. Bir ülkede faiz artıyorsa yönetim kötü demektir. Yani faiz artınca her şeyin değeri düşüyor. Evinizin, arsanızın, şirketinizin. Benim dönemimde faiz düşecek hep birlikte zenginleşeceğiz. Cumhuriyet kurulmadan Atatürk İzmir’de Şubat 1923’te İzmir İktisat Kongresi’ni topladı. Yanmış İzmir’de... Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı olduğumda İktisat Kongresini yeniden İzmir’de toplayacağım. Tüketen değil üreten bir Türkiye, korkmayan bir Türkiye. Farklı bir cumhurbaşkanı olacağım. Hakkını, halkını, haddini bilen bir cumhurbaşkanı. Ama haddini bilmeyenlere de haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım. Benim dönemimde camide ibadet, okulda bilim, orduda görev ve liyakat olacak. Camiye, orduya, okula siyaset asla girmeyecek” ifadelerini kullandı.

85 YAPIN ONU

Cumhurbaşkanı seçildiğinde her yıl 81 milyona hesap vereceğini söyleyen İnce, “Bir yıllık icraatımın, cumhurbaşkanlığı harcamalarının, kişisel mal varlığımın hesabını vereceğim. Bugün ilkokulda okuyanların yüzde 65’inin çalışacağı meslek henüz piyasada yok. Önümüzdeki 10 yıl içinde insan gücünün yaptığı işlerin yüzde 30’ûnu makinalar yapacak. 2020’ye kadar kendinizi geliştirmezseniz iki yıl içinde yeni beceriler elde etmezsiniz sizin yerini Macar işçisi alabilir dünyada. Çağımızı iyi yakalamamız lazım. Öğrenciler… Herkes iklim mühendisliği nedir buna baksın bir. Yapay organ geliştiricisi nedir ona bakın. Güneş enerjisi ile ilgilenin. Her yıl yüksek lisans ve doktora için 10 bin öğrenciyi yurtdışına bu yüzden göndereceğiz. Bu seçimin farkı şu… Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi. İzmir. Hazır mıyız bir büyük değişime? Türkiye’yi barıştırmaya hazır mıyız? 3B... Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Cumhurbaşkanlığında ne kadar oy çıkar yüzde kaç? 80. 85 yapın onu. Olur mu? Tamam mı? Söz mü? Bir şey daha istiyorum. Pazar gününe kadar en az 3 kişiyi ikna edin. Tamam mı? Pazar günü oyunu kullandın ne yapacaksın. Okulda bekleyeceksin sandıklarda. Sonra seçim kurulunun önüne gideceksin. Ben de Yüksek Seçim Kurulu’nun önüne gideceğim. Merak etmeyin bunu birlikte başaracağız” açıklamasında bulundu.

SAHNEDEN ATILAN İŞÇİDEN ÇİÇEK

İnce daha sonra alanda bulunan herkesin cep telefonu ışığını yakmasını istedi. Ardından İnce’nin İzmir Çiğli’deki programında sahneye atlayan ve korumaları tarafından sahneden atılan belediye işçisi İsmail Kalkan, sahneye çıkarak İnce’ye çiçek takdim etti. İnce, bir kez daha özür dileyerek işçiye sarıldı. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, mitinge 2 milyon kişinin katıldığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.