TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Senfoni’den Türkiye-İsviçre Özel Konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), Türkiye ve İsviçre arasındaki diplomatik ilişkiler onuruna özel bir konser verecek

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Senfoni’den Türkiye-İsviçre Özel Konseri

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzDSO ve İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliğiyle 9 Aralık Cuma gecesi gerçekleşecek olan konser saat 20.30’da başlayacak.

Bu özel konserde İsviçre’li şef Roman Brogli Sacher yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak piyanoda Can Okan eşlik edecek. Programda Amerikalı besteci ve piyanist George Gershwin’in “Cuban Overture”, “Rhapsody in Blue” ve “Paris’te bir Amerikalı” eserleri ile Arturo Marquez'in Danzon No:2 eseri çalınacak. Konserin biletleri, internet üzerinden (www.biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden cuma gününe kadar alınabilir.

ŞEF ROMAN BROGLİ SACHER KİMDİR?

İsviçre’de doğan şef Sacher, Lübeck Baş Müzik Direktörü olarak görevini sürdürmektedir. Hamburg, Lübeck, Zürih, Viyana üniversitelerinin yanı sıra Devlet Gençlik Orkestrası ile genç sanatçılara da destek olan Roman BrogliSacher, ayrıca Berlin Senfoni Orkestarası, Roma Senfoni Orkestrası, Porto Devlet Orkestrası, Sao Paola ve Bern Senfoni Orkestrası ile de birçok kez konserlere çıkmıştır.

CAN OKAN KİMDİR?

Piyano Piyanoya Meliha Doğuduyal ile başladı. Eğitimi süresince Özkan Manav, Mehmet Nemutlu ve diğer bestecilerin piyano için yazdığı eserlerin ilk seslendirilişlerini gerçekleştiren Can Okan, 2005 yılından itibaren MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda görmekte olduğu piyano eğitimiyle beraber, Prof. Gürer Aykal’dan orkestra şefliği eğitimi almaya başlamıştır. 2007 yılında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı yöneterek, orkestra şefi olarak ilk konserini vermiştir. İdil Biret, Dmitri Alexeev, Emanuel Ax, Arnulf von Arnim, Nikolai Demidenko, Aydın Esen, Claudius Tanski gibi ünlü piyanistlerin düzenlediği ustalık sınıflarında aktif katılımcı olarak yer almıştır.

Can Okan, MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda Prof. Metin Ülkü ile piyano ana sanat dalındaki doktora eğitimine, orkestra şefliği bölümünde araştırma görevliliğine ve Devlet Sanatçısı İdil Biret ile düzenli çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.