TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sertifika heyecanı

İzmir’de, İŞKUR ve Basın İlan Kurumu işbirliğiyle gerçekleştirilen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstihdamı programını başarıyla bitiren 25 kursiyere sertifikaları verildi. Mezun olan kursiyerlerin, İzmir’deki çeşitli basın kuruluşlarında istihdam edilmesi hedefleniyor

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sertifika heyecanı

KENAN YEŞİL

İŞKUR ile Basın İlan Kurumu arasında imzalanan Mesleki Eğitim Kursları İşbirliği protokolü çerçevesinde, sektördeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstihdamı programı sona erdi. Ege Üniversitesinde düzenlenen törenle, programı başarıyla tamamlayan 25 öğrenciye sertifika verildi.

PROGRAM YAYGINLAŞTIRILACAK

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Samsun ve Ankara’nın ardından, son olarak İzmir’de gerçekleştirilen programın sertifika töreninde konuşan Basın İlan Müdür Yardımcısı Cem Elçin, “Bugün sona eren programı bitiren öğrencilerin büyük çoğunluğu gazetelerde istihdam edilecekler. Sürenin bitmesi durumunda kıdem şartı aranmaksınız görevlerine devam edebilecekler. İzmir’de ilkini gerçekleştirdiğimiz bu programları önümüzdeki yıllarda da yapmak ve diğer illerde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize bundan sonraki iş yaşamlarında başarılar diliyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ VURGUSU

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Müge Elden ise yaptığı konuşmada, “Gençleri gelişen teknolojilere hazırlamak biz akademisyenlerin görevi. Yeni teknolojileri ve dijital gelişmeleri takip etmeyi, bizim gazetecilik mesleğinde en etkin şekilde kavrayabilmemiz gerekiyor. Ülkemizi daha ileriye taşıyacak, siz genç arkadaşlarsınız. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edin, bayrak sevginizden vazgeçmeyin, taviz vermeyin, bu ülkenin siz gençlere çok ihtiyaçları var. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayallerinizin gerçekleşmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

25 KURSİYERE 90 SAAT EĞİTİM

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde hafta içi 5 gün (Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma) olmak üzere 3 hafta toplam 90 saat süren eğitimlere ağırlıklı olarak çeşitli üniversitelerin iletişim fakültelerinden olmak üzere lisans mezunu ve öğrencisi toplam 25 kursiyer katıldı. İletişim alanında akademik kariyer yapan ve halen sektör içerisinde önemli görevler üstlenen medya mensuplarının eğitimci olarak katıldığı programda kursiyerlere pratik bilgiler ve uygulamalar ağırlıklı olmak üzere teorik bilgiler de verildi. Daha önce birçok ilde yapılan ve 67 kişinin istihdam edildiği programın İzmir ayağının sona ermesiyle, mezun olan kursiyerlerin çeşitli basın kuruluşlarında istihdam edilmesi hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.