TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Servis araçlarına sıkı denetim

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, eğitim ve öğretimin başlaması ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğince servis araçlarını denetledi

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Servis araçlarına sıkı denetim

Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte sabahın erken saatlerinde itibaren kentteki okullar bölgesinde uygulama yaptı. Yapılan kontrollerde, araçların 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu olmak üzere Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hükümlerine tam olarak uyup uymadıkları kontrol edildi. Bunun yanında, çocukların güvenli seyahatleri açısından ilgili yönetmelikte belirtilen servis araçlarının teknik özelliklerine, servis sürücülerinin yeterli belgelere sahip olup olmadıklarına bakıldı.

KONTROLLERE DEVAM EDİLECEK

Ekipler ayrıca, araçlarda yangın söndürme tüpü, belediyeler tarafından verilen okul servis aracı özel izin belgesi, bakım ve onarım takip formu, okul taşıtı yazısı ve diğer belgelerini kontrol etti.

Emniyet yetkilileri, şoförlere araç içerisinde sigara içilmemesi, öğrencileri indirme bindirme noktalarına dikkat edilmesi ve şehir içinde trafik kurallarına uymaları hususunda uyardı. Kapasitenin üzerinde öğrenci taşınmaması konusuna da dikkati çeken yetkililer, araçlarda belirlenen eksiklerin biran önce giderilmesini isteyerek, kontrollerin sık sık tekrarlanacağını belirtti. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.