TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te hain saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

Siirt'in Baykan İlçesi'nde askerleri taşıyan sivil plakalı araca, PKK'lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Siirt’te hain saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

Baykan İlçesi'nde dün sabah saatlerinde askerleri taşıyan sivil plakalı araca, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda açılan ilk ateşle birlikte araçta bulunanlardan 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Baykan Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Saldırı sonrası kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

VALİ ASKERİ ALNINDAN ÖPTÜ

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Çukurca Köyü kırsalında meydana gelen terör saldırısının ardından, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ile birlikte Baykan İlçesi'ne giderek yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Baykan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki incelemenin ardından kent merkezine dönen Vali Atik ve beraberindekiler, saldırıda yaralanan askerlerin tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesine gitti. Doktorlardan bilgi alan Vali Atik, ziyaret ettiği yaralı askeri alnından öptü. Ziyaret sonrası hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Atik, "Olay daha çok sıcak, 1 şehidimiz var, 2 yaralımız var. İlçe merkezine gelirken teröristlerin hain pusu sonucu 1 şehidim 2 yaralımız var. Yaralılarımızdan biri şu an ameliyatta, diğeri ise sağlığı yerinde. Biz devlet olarak dimdik ayaktayız. Bu saldırılar bizim ne gücümüzü tüketir, ne de terörle mücadelemizdeki azmimizden vazgeçirir. Sonuna kadar da biz bu terör ile mücadele edeceğiz" dedi. (DHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.