TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıkı bir karna sahip olabilirsin

Ani kilo alma-verme veya yaşlanmaya bağlı nedenlerden dolayı karın bölgesinde gevşemeler ve sarkmalar yaşanabiliyor. Yaşanan durum, günümüz estetik cerrahi yöntemi ile kolaylıkla aşılabiliyor

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sıkı bir karna sahip olabilirsin

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Günümüzde hepimizin dış görünümüne verdiği önem tartışılmaz bir gerçek. Hem erkeklerin hem de kadınların sahip olmak istediği ise düzgün bir karın bölgesi… Bunu ise günümüz teknolojisi ve estetik cerrahisi sağlayabiliyor. Çok sayıda kişinin karın germe (Abdominasty) operasyonlarına başvurduğunu söyleyen Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, “Tam karın germe veya mini karın germe çok yüksek hasta memnuniyeti sağlayan operasyonlardır. Karın derisi fazla olan kişilerde tek seçenektir neredeyse” dedi.

DAHA İYİ SONUÇ ALINIYOR

Operasyonun aşırı kilo alıp verme, kısa sürede zayıflama, hamilelik döneminde fazla kilo alma veya soya çekim (genetik ) gibi nedenlerle karın bölgesinde oluşan yağlanma veya cilt fazlalığı nedenlerle uygulandığını söyleyen Plastik, estetik ve Rekonstrüktif cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, “Doğum sonrası görünümlerinden hoşnut olmayan seçilmiş kadınlarda abdominoplasti, karın derisini gerer ve karın kaslarını sıkılaştırararak öne doğru çıkan karnın görüntüsünü düzeltir. Aslında bu işlem karındaki çatlakları ve sezaryen izini veya bu bölgedeki problemleri de düzeltir.

Bu prosedür aynı zamanda aşırı kilo verme sonrası fazla karın derisini düzeltmek için de yapılır. En iyi sonuçlar kişinin ideal kilosuna yakın olması yani kilo verdikten sonra alınır. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Abdominoplasti ile birlikte bel bölümüne yapılan liposuction (yağ çekme) işlemin kalitesini arttırır. Bel bölümünde ve çevresinde belirgin deri fazlalığı varsa o zaman vücut germe (body lift) ile daha iyi sonuçlar alınır” dedi.

OPERASYON YÖNTEMİ

Operasyon yöntemi ve süreç hakkında bilgilendirmede bulunan Alpaydın, “Abdominoplasti genel veya sıklıkla spinal anestezi altında yapılır. Bir gece hastanede kalma gerekebilir. Abdominoplasti esnasında her iki kalça arasında pubik (kasık) kılları üzerinden ve göbek deliği altından deri ve altındaki yağları almak için bir elips planlanır çıkartılır. Göbek deliği bir sap ile karna bağlı bırakılır. Bir cep deri ve altındaki yağ dokusu altında meydana getirilir bu üst karın ve kaburga hattına doğru ilerletilir. Bu deri aşağı yönde gerilir ve alt insizyonla birleştirilir. Doğum yapan kadınlarda özellikle sıklıkla karın biçimini daha belirgin ve iyi verebilmek için karın kasları sıkılaştırmak gereklidir. Deri sütüre edilir edilmez, yeni göbek deliği için kısa bir insizyon yapılır ve göbek deliği yeni yerine dikilir. Deri altında sıvı v.s birikme olasılığı için boşaltma tüpleri (dren) yerleştirilir. Emilebilen materyaller ile karın derisi dikilir. Böylece dikiş alınmasına gerek olmaz. Mini abdominoplasti ise işlemin daha az, sınırlı gerçekleştirilmesidir ve genellikle göbek deliğine dokunulmaz, yerinde bırakılır” diye konuştu.

İYİLEŞME SÜRECİ

Ameliyatın 1,5 ile 2 saat arası sürdüğünü kaydeden Alpaydın, “Operasyon genel olarak günü birlik yani hastanede kalma olmaksızın gerçekleştirilir. Aynı seansta başka cerrahi müdahaleler veya özel durumlarda hasta 1 gece kalabilmektedir. Operasyondan sonra 1-2 kez pansumanlar doktorunuz tarafından yapılır. Dikiş almayı gerektiren bir durum yoktur. Uygulanan tekniğe bağlı olarak eriyen estetik sütür malzemeleri kullanılmaktadır. Operasyon sonrası 3-4 gün evde yatak istirahati önerilir. Hastalara 4-6 hafta süre ile ağır işler ve ağır sportif faaliyetler kısıtlanır. Yine bu 4-6 hafta süre içinde özel bir karın korsesi kullanılması gereklidir. Bu bel destekli korse ile hastanın konforu arttırılıp rahat hareket etmesi sağlanır. Operasyon izleri 3-6 ay bir sürede kaybolmaktadır” dedi.

 

 

kutu kutu kutu…

Bilmenizde fayda var

-Hemen operasyon sonrasında karın derinizi sıkı hissedersiniz. Bu olabilir. İlk birkaç gün ayakta dik durmak zor olacaktır.

-Orta-hafif ağrılarınız için size ağrı kesiciler verilecektir. Aspirinden kanama ihtimalini arttırdığı için sakınılır.

-Alt karın bölümünüzde hissizlik olması da normaldir. Sabırlı olun, bu bir kaç ay- 1 sene içinde düzelir.

-Bazı morarmalar olması da normaldir. İki-üç haftada tamamen geçer. Lasonil veya hirudoid pomadlar bu süreyi kısaltır.

-Çok nadir olarak bazı sıvı birikimleri deri altında olabilir. Bunları boşaltmak yine gerekebilir.

İyileşme döneminde iyi bir istirahat dönemi gereklidir. Yorucu bir işiniz varsa 2 hafta uzaklaşmanız gerekir.

-Yarada iyileşme problemleri çok nadir olur. Şeker hastalığı (diyabet), aşırı ve uzun sure sigara içimi öyküsü olan hastalarda daha ılımlı bir operasyon planlanır. Bu durumlarda deri ve yara bakımı daha hassas yapılır. Sigara içimi operasyondan sonra en az 4 hafta yasaklanır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.