TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Şimdi bataklığı kurutma dönemi”

29. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni güvenlik anlayışı Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta niçin bulunduğunun, daha etkin şekilde yer almak istediğinin en açık ifadesidir. Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale dönemi bitti. Şimdi bataklığı kurutma döneminin yaşandığı bir sürecin içerisindeyiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Şimdi bataklığı kurutma dönemi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 29. Muhtarlar Toplantısı’nda Adana, Ardahan, Balıkesir, Bilecik, Çorum, Erzurum, Kars, Kırklareli, Mersin, Rize, Siirt, Sinop, Tekirdağ ve Tokat'tan gelen muhtarlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buradaki konuşmasında, “Bugün bazı gazeteler, baktım şunu söylüyor, 'Erdoğan, bir Misak-ı Milli dedi, ortalığı karıştırdı.' Ben demedim, tarih bunu böyle kaydetti. Tarihin kaydına girmiş olan böyle bir gerçeği biz unutacak mıyız, bunları konuşmayacak mıyız? Bizim hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Tam tersine biz, bu ülkelerin topraklarında gözü olanlara, bu ülkelerde yaşayan kardeşlerimizi etnik ve mezhep esaslı ayrıştırmalarla yeni çatışmalara sürüklemek isteyenlere karşıyız. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En kısa sürede Münbiç'i terör örgütü PYD'den temizlemekte kararlıyız. Türkiye, Irak'ta ve Suriye'de yaşanan her gelişmenin içinde mutlaka yer alacaktır. Terör örgütlerine karşı verdikleri mücadelede, gerekiyorsa diplomatik ve askeri gücümüzle de oralardaki kardeşlerimizin yanlarında bulunmakta kararlıyız” diye konuştu.

TIRNAKLARINI SÖKMEKTEN ÇEKİNMEYİZ

Erdoğan, “Bizim hiç kimseye karşı husumetimiz, ön yargımız, kompleksimiz yok. Bize dost elini uzatan herkesin elini tutarız. İşte Balkanlardaki, Orta Asya'daki, Güney Asya'daki, Afrika'daki nice dost ülkeler ve halkları. Bununla birlikte, bize pençesini çıkartanların tırnaklarını sökmekten de çekinmeyiz” diye konuştu.

KİM MAĞDURİYET EDEBİYATI YAPIYORSA, İHANET İÇİNDEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kim ki bunlarla ilgili FETÖ terör örgütünün mensupları sebebiyle mağduriyet edebiyatı yapıyorsa kusura bakmasınlar, ihanet içindedir. Kimse bize gelip de bu konuda akıl vermesin. O aklı kendilerine saklasınlar” dedi.

“Türkiye’nin yeni güvenlik anlayışı üzerinde durmuş ve artık tehditlerin kapımıza dayanmasını beklemeyeceğimizi, tehditleri kaynağında imha edeceğimizi ifade etmiştim” diyen Erdoğan, “Bu yeni güvenlik anlayışı Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta niçin bulunduğunun, daha etkin şekilde yer almak istediğinin en açık ifadesidir. Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale dönemi bitti. Şimdi bataklığı kurutma döneminin yaşandığı bir sürecin içerisindeyiz. Olay nerede şurada. Orada bütün iş bitecek. Öyle sabredelim, bekleyelim, buraya gelsin, ondan sonra müdahale edelim yok. O geçti. Ne zaman geçti? Biz bir demokrasiyle ilgili açılım süreci başlattık mı? Başlattık. Milli birlik, çözüm süreci dedik mi? Dedik. Netice aldık mı? Alamadık. Bunların hepsi birer adımdı ama bizi anlamadılar. Gaziantep’te kına töreninde 56 kardeşimizin orada canlı bombayla şehit edilmesi, 100 kişinin yaralanması olayı bu olayın bitiş noktası oldu. Hemen dedik ki, madem ki DEAŞ denilen bu terör örgütü burada böyle bir adım attı şimdi biz Suriye’ye yaptığımız ön hazırlıklardan sonra Cerablus’tan gireceğiz. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) önde, arkasında lojistik destek bizde olmak üzere Cerablus’a girildi. Cerablus’a kim yerleşti? Cerablus halkı yerleşti. Şimdi Cerablus halkı geldi topraklarına yerleşti. Artık okullarıyla, hastanesiyle bütün hizmetleri oralarda yaptık. Bir taraftan Kızılayımız, bir taraftan orada alt yapı üst yapıyla çalışmalar halen devam ediyor. Ama artık çocuklar okula gidebiliyor. Mabetler hepsi hazırlandı. Herkes oralara gidebiliyor. Ardından Rai’ye girildi. Rai’den bunların kutsadıkları meşhur Dabık vardır. Dabık’a doğru inildi, DEAŞ orada ciddi direnç gösterdi. Dabık aşıldı. DEAŞ orayı terk etmek zorunda kaldı. Şimdi Dabık’tan El-Bab’a doğru gidiliyor. Burada PYD/YPG ona karşı da gerekli mücadele nerede karşımıza çıkarsa o da veriliyor. Şimdi El Bab’tan Mümbiç’e doğru bizimle Halep ile ilgili bizim sorunumuz yok. Halep ile ilgili itirazlarımız var” ifadelerini kullandı. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.