TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinemada Hong Kong rüzgarı

Hezarfen Film Galerisi ve Hong Kong Ekonomi ve Ticaret Dairesi sinemaseverleri Kung-Fu dövüş sanatları ile ilgili filmlerinden oluşan bir gösterim hazırladı. 11-14 Haziran tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan film gösterimi meraklıları bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sinemada Hong Kong rüzgarı

ANIL YIKGEÇ

Hezarfen Film Galerisi ve Hong Kong Ekonomi ve Ticaret Dairesi sinemaseverleri Hong Kong kültürünün vazgeçilmezi olan kung-fu dövüş sanatı ile tanışmaya davet ediyor. 11-14 Haziran tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlik boyunca koreografik dövüş sanatları tutkunlarına Kung-Fu dövüş sanatları ile ilgili filmlerin unutulmaz klasikleriyle kısa bir retrospektif sunulacak.

KÜLT FİLMLER, OSCARLI YÖNETMENLER

Hong Kong deyince akla ilk gelen kung-fu dövüş sanatı bölge kültürünü öyle etkilemiştir ki pek çok sinema filmine de konu olmuştur. Ve Bruce Lee, Jackie Chan ve Sammo Hung gibi tatami kahramanları sayesinde yetmişli yıllarda popüler olan kung-fu dövüş sanatı ile ilgili filmler bugün kült eserler arasında yerini almıştır. Değerli yönetmen Tsui Hark sayesinde yüksek bir sinematografik düzeylere ulaşmış olan tür, 2000 yılında Kaplan ve Ejderha filminin 4 Oscar ödülünü birden almasıyla tüm dünyada özgün bir sinema tarzı olarak kabul edilmiştir. 11 Haziran Perşembe akşamı saat 19.30’da İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek açılışın ardından Bir Zamanlar Çin’de 2 filminin gösterimi ile sinemaseverler 4 gün boyunca kung-fu dövüş sanatının ustası olacaklar.

Program

11 Haziran Perşembe

19.30                Açılış Kokteyli

20.30                Bir Zamanlar Çin’de 2

12 Haziran Cuma

19.00                Ejder’in Yolu

21.00                Genç Üstad

13 Haziran Cumartesi

19.00                Kanunun Üstünde

21.00                Ölümcül Düello

14 Haziran Pazar

19.00                Hayaletlerle Yüz yüze

21.00                Bir Zamanlar Çin’de 2

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.