TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sistemi değiştirme zamanıdır

null

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sistemi değiştirme zamanıdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önümüzdeki nisan ayında yapılacak olan referandumun Türkiye’ye yepyeni fırsatlar sunduğunu, bunun bir siyaset fırsatı değil bir gelecek ve bir Türkiye fırsatı olduğunu belirterek, “Türkiye 14 yıldır bütün rakamlarını büyüttü bu önemli bir şeydir şimdi sistemini değiştirme zamanıdır” dedi.

Dün sabah saatlerinde ilk olarak Trabzon’un kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene katılan, sonrasında Vali Yücel Yavuz’u makamında ziyaret eden Bakan Süleyman Soylu ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir otelde düzenlenen Referandum İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sürekli ayağımıza dolanan bir şeyler var. Hepimiz yaşıyor ve görüyoruz. Tam 9’a geliyoruz 10 yapacağız maalesef yine geri dönüyor, yine geri dönüyoruz. Bir yerlerde bir çapanoğlu var. Bir bakıyoruz önümüze bir takım olaylar çıkıyor. Bunu hepimiz hayatımızda yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

Bakan Soylu, Mardin Koruköy’de gözaltına alınan şahısla ilgili muhalefet partisinin söylemlerine de cevap vererek söz konusu kişinin 5 aydır takip edildiğini söyledi. Bakan Soylu, “Türkiye terörle mücadele ediyor. Terörle mücadele ederken bir muhalefet partisi milletvekili çıkıp 'Acaba Mardin’de Koruköy’de ne oluyor? Orada bir köyü niye çevirdiğiniz?' diye soru soruyor. Orada işkence yapıyorsunuz diye bir anlayışı ortaya koyuyorsa artık bunu söyleyemeyeceği speküle etmek için tahrik etmek için veya sözünün nereye gideceğini hesap etmeden bir sorumsuz bir anlayış gerçekleştiremeyecektir. Bir yaşlıdan bahsediyor. 'Gözaltına aldınız, işkence ediyorsunuz' diyor. Hukuk devletinin dışında hiçbir şey yapılmadı. Kendi partisinden de bir tek ses çıkmıyor. O yaşlının bulunduğu evi 5 aydır takip ediyoruz. O ev Türkiye’de İstanbul’daki patlamalarla, Mersin’deki patlamalarla, İzmir’deki patlamalarla ve Türkiye’de milletin canını acıtan patlamalara ev sahipliği yapılan yerdir. O yaşlı dediğin adam da o evde ev sahipliği yaparak terör örgütünde geçen gün bizim güvenlik görevlilerimizi etkisiz hale getirdiği o teröristlere ev sahipliği yapıyor. İş adamlarını çağırıyor, teröristleri çağırıyor ve bütün dünyaya bütün Türkiye’ye Türkiye’nin terörle, karşı karşıya gelmesini sağlıyor. Niye açıp sormuyorsun orada ne oluyor diye. Üç günden beri bahsettiğiniz öteki köyde güvenlik görevlilerimiz, jandarmalarımız köyün altını tamamen sığınağa çevirmişler. Büyük bir hazırlık yapıyorlar. Çok net söylüyorum. Üç gündür köyün içinde çatışma hala devam ediyor. Bir muhalefet partisi milletvekili veya 2-3 muhalefet partili milletvekili de ha de HDP anladım bana soru soruyor buna bakan cevap versin bu köyleri niye çevirdiniz. Bana niye soruyorsun git Kandil’e sor, git Karayılan’a sor o sana anlatsın ne olduğunu” açıklamaları salondan alkış aldı. (İHA/TRABZON)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.