TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasette bayram rüzgarı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde, siyasi parti il başkanları ile bayramlaştı. Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP ile AK Parti’nin bayram mesajları, seçimlere yönelik oldu

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2018 13:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Siyasette bayram rüzgarı

SULTAN GÜMÜŞ

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamlarında ziyaret ederek bayramlaştı. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Ömer Az, Erkan Taş, Hakan Yıldız ve il yönetim kurulu üyeleri de İYİ Parti İl Başkanı Koray Ükünç’e bayram ziyaretinde bulundu. MHP’li Karataş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda biteceğini öne sürerek, “Kimse ikinci tur hayali kurmasın, seçimler ilk turda bitecek” diye konuştu. AK Parti’nin CHP ziyaretinde de gündem 24 Haziran’dı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yapılan anketlere göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanmayacağını ileri sürdü.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’a konuk olan Şengül, mevkidaşının bayramını kutladı. Bu yıl seçimlerin Ramazan ayına denk gelmesinin, daha hoşgörülü, sakin bir seçim kampanyasının yürütülmesini sağladığını ifade eden Şengül, MHP’nin de içinde yer aldığı Cumhur İttifakı ile seçime girdiklerini hatırlattı. Bu iş birliğinin hoşgörü ve diyaloğun seçim sahasına da yansıdığını kaydeden Şengül, “MHP kendi kampanyasını, AK Parti de milletvekilliği seçimlerinde kendi kampanyasını sürdürüyor ama cumhurbaşkanlığı anlamında beraber, ortak bir kampanya sürdürüyoruz. Ara ara sahada da karşılaşıyoruz. Bu hoşgörü ortamının seçim sonunda sandığa yansıyacağına inanıyoruz” dedi. Açıklamasında Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde yaşanan saldırıya yönelik değerlendirmede bulunan Şengül, şunları ekledi: “PKK terör örgütünün devamı olan HDP’nin partimizi hedef alan saldırıları, hoşgörü içerisinde devam eden seçim çalışmalarını germe amacı taşıyor. Biz hoşgörü içerisinde seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Kazanan halk olacak, Cumhur İttifakı olacak. Türkiye 24 Haziran’dan sonra daha bağımsız, daha özgür bir güne başlayacak. MHP ve BBP ile bunun mücadelesini veriyoruz. Halkımız da bütün bu olayların net şekilde farkında. Sahaya indiğimizde bunu yansıtıyorlar.”

KARATAŞ’TAN İDDİALI ÇIKIŞ

Şengül’ün ardından konuşan Necat Karataş, Ak Parti’ye baş sağlığı diledi. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dileyen Karataş, “İnanarak bu ittifakın içerisinde yer aldık. İnanmaktan da öte zaten ittifakın olmasını arzu ettik. Genel Başkanımızın milli mutabakat çıkışı ile de yola çıktık. Türkiye’nin uzun yıllardır karşı karşıya kaldığı FETÖ, PKK gibi terör grupları ile mücadele etmesi ve diğer taraftan bunlara sürekli destek veren küresel güçlerin de Türkiye üzerindeki baskısının ortadan kaldırılması, bir birlik ve beraberlik oluşturulması önemli. Türk milletinin bölünmez bütünlüğünden yana olan bir ittifakın olması gerektiğini düşündük. Zaten MHP’nin bu konuda hassasiyetleri vardı ve neticede yola koyulduk” dedi.

“GERÇEKTEN MUTLU OLDUM”

Şengül, MHP’den sonra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti. Yücel ve yönetim kurulu üyeleri, konuklarını kapıda karşıladı. AK Partilileri makamında ağırlayan Yücel, bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ve duygulandığını belirtti. AK Partili Şengül şunlara dikkat çekti: “Hepimizin farklılıkları olabilir ama ortak paydamız vatan ve milletimiz. Ona hizmet etmek. Aziz Kocaoğlu ile eskiden tanışırız. CHP’li vekiller ile mecliste çalışma fırsatımız oldu. Ortamı çok germeye gerek yok. Söyleyecek lafı olan çıkar söyler, eğer biri şiddete başvuruyorsa söyleyecek lafı kalmamıştır. Biz de İzmir’e yakışır şekilde bir seçim kampanyası yürütmeye kararlıyız. Birbirimizi eleştirebiliriz ama arka planda her zaman görüşmeye ihtiyacımız var. Bunun da vesile olmasını istedik. Yaşça sizden büyük olduğumuz için bayramınızı kutlamaya geldik, sizleri de bekliyoruz.” Daha sonra açıklama yapan Deniz Yücel, “Ben gerçekten mutlu oldum ve duygulandım. Bunlar bizim siyasette özlediğimiz hareketler. Siyaset son yıllarda çok gerildi. Siyaset, bu ülkede hizmet için yapılıyor. Düşüncelerimiz farklı olsa da sonuçta herkesin kendine göre çizdiği bir doğru yol var. Bu doğrular çerçevesinde bu ülkeye hizmet etmek için gayret ediyoruz. Önümüzde bir seçim var. İzmir’e bir gerilim yaşamdık ama Suruç’ta yaşanan olaydan dolayı üzgünüz. Ülkemizin ve milletimizin soğukkanlı olmaya ihtiyacı var. Çünkü demokrasi bunu gerektiriyor. 24 Haziran seçimlerinden ülkemizin güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Bu nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bir dahaki bayram inşallah biz sizi siyaset edeceğiz küçüğünüz olarak” diye kaydetti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.