TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuk hava pazarı vurdu

Soğuk hava nedeniyle Karşıyaka semt pazarı dahil olmak üzere tüm manav ve reyonlarda, sebze ve meyve fiyatlarında artış meydana geldi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soğuk hava pazarı vurdu

ONURHAN ALPAGUT

Karşıyaka'da pazar esnafı havaların soğuması ile birlikte sebze ve meyve fiyatlarında artış gerçekleştiğini belirtti.

Balık fiyatlarında da geçtiğimiz haftaya göre bir miktar artış gözlendi. Balıkçılar ise durumun sebebini denizdeki fırtına olduğunu ifade etti.

MEYVE-SEBZE FİYATLARI YÜKSELDİ

Yaş sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın en büyük sebebinin soğuk hava olduğunu söyleyen Karşıyaka pazar esnafı, kilo fiyat orantısında yüzde 5 ila yüzde 50 artış gerçekleştiğini belirtti. Buna göre pazardaki bazı sebze ve meyvelerin fiyatları ise şu şekilde; domates 2 lira 50 kuruş, yerli muz 4 lira, ithal muz 6 lira, portakal 2 lira, yeşillikler 50 kuruş, mantar 10 lira, salatalık 3 lira, ıspanak 1 lira 50 kuruş, kereviz 2 lira, elma 2 lira, ayva 2 lira, nar 1 lira 50 kuruş. Haldeki fiyatların yüksek olmasından dolayı pazarda mevcut olan rakamlar satıcıdan satıcıya değişkenlik gösteriyor.

ÇİNEKOP 20 LİRA OLDU

İzmirlilerin gözdesi çinekop balığının kilosu fırtınalı havadan dolayı balıkçıların ava çıkamaması nedeniyle 20 Lirayı gördü. Genel itibar ile durum tüm balık fiyatlarına yansırken, bazı balık fiyatları şu şekilde biçimlendi; sardalya 7.5 lira, palamut adet 10 lira, hamsi 5 lira, barbun 30 lira, tekir 20 lira.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.