TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son kitabını imzaladı

İzmirli Şair Cem Seyhun Ünbay, Mühür Yayınları’ndan çıkan son şiir kitabı B/aşka ile okurlarıyla bir araya geldi. Okurların ilgisinden oldukça memnun olan yazar, kitap ile ilgili soruları cevapladı

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Son kitabını imzaladı

ONURHAN ALPAGUT

Şair Cem Seyhun Ünbay, İzmir’ de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen kitap fuarına katıldı. Mühür Yayınevleri standında okurları ile buluşan Ünbay, bol bol fotoğraf çektirdi sohbet etti. 15’inci şiir kitabına imza atan Şair Ünbay, son kitabı B/aşka’yı imzaladı.

15 ŞİİR KİTABINA İMZASINI KOYDU

Şiir ile olan serüvenin 92 yılında başladığını söyleyen Şair Cem Seyhun Ünbay, yazıya olan sevdasının ise çocukluk yıllarından geldiğini ifade etti. İlk Şiir kitabın Yosunlandı Poseido’nun Sakalları olduğunu dile getiren şair, geçmişten bugüne 15 şiir kitabına imza attığını söyledi. Ünbay, “Şu anda son kitabım B/aşka ile İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucularıma tekrardan merhaba dedim. B/aşka adıyla devam bu kitap serim çeşitli ödüller ile beslendi ve bugüne geldi. Lise çağlarından beri kısa öyküler ve şiirler yazmaya devam ediyorum. Yaşamımı yazım üzerine şekillendirdim. Çeşitli yazılarım dergi ve gazetelerde yayımlandı. Daha sonra yayınevlerinden gelen tekliflerle devam etti. Bugüne kadar yazmış olduğum kitaplarda aşkı irdelemeye ve anlatmaya çalıştım. 14 kitabımın yanı sıra ‘ Pireler Berber Değilmiş’ adlı kitabım çocuklara atfettiğim bir çocuk şiir kitabı. Bunun dışarısında kalan kitaplarımın tamamı aşk ile ilişkili. Bu durum pek çok okuyucum tarafından sadece şiir ile ilgilendiğim algısına neden oluyor. Ancak durum böyle değil şiirin yanı sıra aynı zamanda öyküler yazıyorum. Çeşitli zamanlarda yapmış olduğum çeşitli öyküler kısa filmlere de konu oldu. Birçoğu yayınlandı” diye konuştu.

KİTABIN YERİ

“Ömer Seyfettin” Şiir Ödülleri yarışmasının galibi ve iki kez üst üste de Karadeniz Şiir Yarışması’nı kazandığını söyleyen Ünbay, “Aynı zamanda Uğur Mumcu Şiir Yarışması birincisiyim. Bir de kent anlatıcısıyım. Kent ile birtakım programlar yapıyor, yazılar hazırlıyorum. Bunun dışında şehirde kitap okumak adına farkındalık yaratmak amacıyla Konak Saat Kulesi’nin altında yaz, kış demeden arkadaşlarımla bir araya gelerek haftada toplamda 6 saat kitap okuduk. Gurubumuzun adı ‘ Konak Meydanı Kitap Okuma’ grubu. Dolayısıyla bizler kitabın, her türlü yerde ve şartlar altında okunabileceğine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Kitabın hayatımızdaki yeri yadsınamaz bir gerçek biz bunu deneyimleyerek gördük” dedi.

OLUMSUZLUK YARATTI

Tüyap İzmir 23.Kitap Fuarı’nı değerlendiren Ünbay, “Bu sene kentimiz bir şansızlık yaşadı. 3 hafta önce biten bir kitap günleri vardı. Dolayısıyla onun zamanlaması yanlış yapıldı. Kitap Fuarı’na yakın bir tarihte böyle bir etkinliğin düzenlenmiş olması bu fuarı etkiledi. Bir şehirde bu sıklıkta kitap fuarının olmasına ben şahsen karşıyım. Keşke o ve ya bu etkinlik arasında bir zaman farkı olsaydı. İki etkinliğin yakın zamanlı olması sebebiyle insanlar kitaba doymuş oldu. Hem maddi hem de manevi. Şu an insanlar tekrardan kitap almıyorlar. Şu anda bir kalabalık var evet ama alıcı potansiyeli yok. Son 3 yıldır Kitap Fuarı’nın Gaziemir’deki alana taşınması gündeme geliyor. Bu durum hem yazarların hem de yayınevlerinin kafasında karışıklık yaratıyor. Ben doğma büyüme buralıyım. Bir İzmirliyim. Kitap Fuarı Kültürpark’a çok yakışıyor. Kültürpark’ta bu fuarın yıllarca devam etmesinden yanayım. Aynı zamanda ayakaltı. Gaziemir’ de ulaşım sıkıntısı var. Benim yetkililerden iki isteğim var. Birincisi kitap fuarları ve etkinliklerinin zamanlarının iyi bir şekilde planlaması ve düzenlenmesi. Diğeri ise kitap fuarının Kültürpark’tan taşınmaması” dedi.

BİR ŞİİR KİTABI DAHA ÇIKACAK

Son kitabı B/aşka’nın 5 gün önce raflarda yerini aldığını ifade eden Ünbay, yeni kitabının da hazırlıklarına başladığını söyledi. Ünbay, “Ben yıllardır Mühür Yayınları ile çalışıyorum. Bir şiir kitabım daha çıkacak. Şimdi adını vermek istemiyorum. Eğer planladığı gibi giderse baharda çıkmasını bekliyoruz. Yakın zamanda raflarda yerini almasını bekliyorum” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.