TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürücülerin kabusu korsan otoparkçılar

Denetim eksikliğini fırsat bilen kimliği belirsiz kişiler kentte kaldırımları esir aldı. Özellikle kentin en işlek bölgelerinde boy gösteren korsan otoparkçılar, kanun dışı yoldan para kazanmayı sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sürücülerin kabusu korsan otoparkçılar

MEHMET ŞERİF TOPRAK

İzmir’de trafiğin yoğun olduğu semtlerde konuşlanan korsan otoparkçılar vatandaşı canından bezdirdi. Sokakları kendi özel mülkü gibi kullanan korsan otoparkçılar vatandaşları taciz ediyor. Kentin en gözde semtlerinden Alsancak’ta park yeri bulamayan vatandaşlar değnekçilere para verip araçlarını bırakmak zorunda kalıyor. Korsan otoparkçı gelen araçların modeline göre vatandaştan 5-10 lira arasında para alıyor. Korsan otoparkçılara tepki gösteren vatandaşlar, “İzmir’de göz göre göre bu manzaralar yaşanıyor. Her köşe başında kanun dışı yollarla para topluyorlar ama kimsenin sesi çıkmıyor. Mağdur olan yine vatandaş oluyor. Bu rezalete birilerinin dur demesi gerekiyor” sözleriyle yetkileri göreve davet etti.

ALSANCAK KORSANA TESLİM

Özellik Alsancak’ta korsan otoparkçılar nedeniyle sokaklarda yürümek neredeyse imkansız hale geldi. Boş buldukları inşaat alanları, tarihi yapıları otopark olarak kullanan korsan otoparkçılar taşıt yollarını kontrolsüz şekilde işgal ederek, hem yaya hem de araç geçişlerine kapatıyor. Vatandaşlar para talebiyle yaklaşan korsan otoparkçılar için bir an önce önlem alınması gerektiğini belirterek, “Biz araçlarımızı sokaklara park edemiyoruz. Sokakları işgal eden kimliği belirsiz kişiler bizden 5 ile 10 lira arası para istiyorlar. Araçları ancak bu şekilde park edebileceğimizi söyleyerek park ettirmiyorlar. Bu durumu yetkililerle paylaşsak da bir türlü çözüm bulunamadı. Para vermezsek araçlara zarar verirler korkusu yaşıyoruz” diye konuştu. İzmir’de yaşanan durumla ilgili olarak mücadelenin sürdüğünü bildiren emniyet yetkilileri ise kanun dışı yollarla para kazanan bu kişilerle karşılaşan sürücülerin 155’e ulaşarak bilgi vermesini istedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.