TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sırtımdan bıçaklandım ama kimseden nefret etmiyorum"

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, "Sırtımdan bıçaklandım ama kimseden nefret etmiyorum" dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 12:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Sırtımdan bıçaklandım ama kimseden nefret etmiyorum"
Lübnan Başbakanı Saad Hariri, kendisini evinde ziyaret eden parti temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Beyrut’u "Lübnan’ın başkenti ve bir Arap başkenti" olarak tanımlayarak, ABD Başkanı Donald Trump’ın kabul edilemez Kudüs kararına karşı ayaklandıklarını söyledi. Bunun, şehit edilen eski liderleri Refik Hariri’nin de tüm politik çalışmalarında benimsediği inanç ve yaklaşım olduğunu belirtti. Hariri,"Eğer Reifk Hariri bu sahneyi görmüş olsaydı çok gurur duyardı. Çünkü Gelecek Hareketi’nin ve ayaklanan genç Lübnanlı kadın ve erkeklerin nereden geldiğini bilirdi" şeklinde konuştu.

"REFİK HARİRİ’NİN YÜRÜYÜŞÜNÜ TAMAMLAMAK…"

Sırtından bıçaklandığını ama kimseden nefret etmediğini belirten Hariri, "Bizim kişisel veya ailevi çıkarlarımız yok. Bizim bütün ilgimiz Lübnan’a yönelmiş durumda. Geçmişte çok acı çekmiş ve hala acı çekmeye devam eden başkent Beyrut istikrarlı duruşunu değiştirmemiştir" dedi. Başbakan Hariri, "Yaklaşmakta olan parlamento seçimleri, ülke genelinde olduğu gibi bizim için de çok önemlidir. Bu nedenle, Refik Hariri’nin yürüyüşünü tamamlamak ve ülkeyi inşa etmek, geliştirmek için tutarlı bir ekip olarak çalışmak zorundayız" ifadelerinde bulundu.

Hariri, siyasi tutumunun net olduğunu, fakat Hizbullah’ın bölgesel ve ulusal politikaların konusunda kendileriyle aynı fikirde olmayacağını ve onların bölgesel ve uluslararası pozisyonları hakkında onlarla aynı fikirde olmaya hazır olmadıklarını söyledi. Hariri, Lübnan halkının etrafımızda olan savaşlar ve yangınlar yüzünden oluşacak politik çatışmaların bedelini ödemeyeceğini belirtti. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.