TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süt tüketimi için farkındalık paneli

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, ‘Sağlık İçin Süt’ konulu panelde Türkiye’nin süt tüketiminde Avrupa ve Amerika’ya göre oldukça geride yer aldığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 11:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Süt tüketimi için farkındalık paneli

NİLGÜN TAZE

Pınar Süt, Dünya Süt Günü kapsamında hazırladığı ‘Sağlık İçin Süt’ konulu paneli Yaşar Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirdi. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nın açılış konuşmasını yaptığı panele İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Vekili Musa Bakan, Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Süt Kalite Güvence Direktörü Özlem Yalçın, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Nur Arslan, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Harun Uysal, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Hamdi Barbaros Özer, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sedef Nehir El ve Başkent Üniversitesi Bölüm Başkanı Gül Kızıltan katıldı.

SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ

Panelin açılış konuşmasını yapan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı vücudun ihtiyacı olan besin ögelerinin her gün düzenli bir şekilde tüketilmesinin insan sağlığı için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Süt tüketimini artırmak amacı ile Dünya Süt Günü’nde daha geniş kitlelerin süt tüketimine ağırlık vermesini hedefliyoruz. Süt vücut için gerekli tüm mikro besinlere sahip bir kaynaktır. Asinsel ve asinsel olmayan aminoasitler dahil olmak üzere yüksek kaliteli proteinler içerir. Bu proteinler vücuda anında enerji sağlar. Mucizevi gıdalar arasında yer alan süt kemik sağlığı konusunda da oldukça etkilidir. Süt ve süt ürünleri insanın her yaş döneminde tüketmesi gereken bir değere sahiptir” dedi.

Hiper tansiyonu dengelemeye yardımcı olduğu ve yüksel kalsiyum içerdiği tüm dünyaca bilinen süt ürünlerinin ayrıca ostribiyozu önlemede de oldukça etkili olduğunu açıklayan Yiğitbaşı, “Türkiye’de toplam süt ürünleri tüketimi 2017 yılında 27 milyon 700 bin tondur. Süt üretiminde Avrupa’da 8. olan Türkiye tüketim rakamlarına göre daha alt sıralarda yer almaktadır. Türkiye’de yıllık kişi başı süt tüketimi yaklaşık 34 kg. Bu rakam Avrupa’da bu miktar kişi başı 60 kg. Amerika’da 58 kğ. Ulusal süt konseyi tarafından yürütülen süt kampanyası ülkemizde süt içme alışkanlığının artırılması ve özellikle çocuklarda süt tüketiminin özendirilmesi amacıyla atılmış adımlardır. Bugün sizlerle beraber süt konusunda panelistlerimiz ayrıntılı bilgiler vererek bizlere süt ve süt ürünlerinin tüketiminin ne kadar sağlıklı bir seçim olduğuna dair bilinç kazandıracaklar” açıklamasını yaptı.

SÜTE TALEP AZ

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Vekili Musa Bakan ise sağlıklı süt ürünleri üretebilmenin sırrının sağlıklı hayvanlar üretmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Sütün sağlıklı bir şekilde sanayiye ve işleme tesislerine iletilmesi, içilir bir hale getirilerek paketlenmesi ve pazarlanması oldukça uzun bir zincir. Özellikle İzmir olmak üzere süt üretiminde iyiyiz. Bizim temel sorunumuz insanlarımızın süt tüketimi yerine kendilerine zarar veren içecekleri tercih etmeleri. Türkiye’de süt arzı olmadığı için süt fazlalığı olduğuna dair bir algı çıkıyor. Tarım ile ilgili dezavantajlar yaşıyoruz. Süt ürünlerinin tüketimini artırmak adına bu paneli hazırlayan Pınar Süt ailesine teşekkür ediyor ve herkesin Dünya Süt Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.