TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Statlar ihaleye çıkıyor

İzmir’de gündemin değişmezi Göztepe ve Karşıyaka statları için ihale tarihi belli oldu. Mart ayında yapılacak her iki ihalenin müjdesini AK Parti İzmir milletvekilleri verdi

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Statlar ihaleye çıkıyor

EMİRCAN IŞILDAK

İzmir’in yıllardır süren stat hayali yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor. Kentin iki yakasına yapılması planlanan Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı statları için güzel haber Ankara’dan geldi.

Her iki kompleks için ihale tarihi belirlenirken, İzmirli taraftarlar ve her iki kulübün camiasına müjdeyi AK Parti İzmir milletvekilleri duyurdu. Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya ortak açıklamayla Karşıyaka’daki stadın ihalesinin 27 Mart, Göztepe’deki stadın ise 31 Mart’ta gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

İHALELER MART AYINDA

Vekiller her iki kulübün taraftarlarının da sevineceği gelişmeyi şu şekilde duyurdu: "İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyu yargıya taşımış, açılan davalarla süreç tıkanmıştı. İtirazlara rağmen, stadyumların her iki takımın taraftarlarının istedikleri yerlere yapılabilmesi için verilen uzun mücadeleler meyvesini verdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) her iki takımın taraftarlarını da sevindirecek haberi verdi. Mart ayı sonunda gerçekleştirilecek ihaleler sonucunda Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni stadyumlarının inşaat süreci resmen başlayacak. Buna göre, Karşıyaka Stadyumu'nun ihalesi 27 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek. Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak olan Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin ihalesi ise 31 Mart Cuma günü saat 11.00'da gerçekleştirilecek. İhaleler, ön yeterlilik ile olacak."

STAT GELİRLERİ KULÜPLERDE

Aynı zamanda İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’ın konuya ilgisi biliniyordu. Süreci en başından bu yana yakından takip eden Yıldırım, İzmir ziyaretinde Başbakanlık ofisinde takımları kabul etmiş, Göztepe Spor Kulübü de yeni tesisinin tanıtımını ilk kez o gün gerçekleştirmişti. Yıldırım’ın konuya ilgi ve takibinin süreci hızlandırdığını ifade eden vekiller, yapılacak statlardaki gelir hakkının da tamamıyla kulüplere ait olacağını vurgulayarak, “Karşıyaka ve Göztepe'nin yeni stadyumlarının her iki kulübün onay verdikleri yerlere yapılacak olmasının önemli bir kazanım olduğunu belirten AK Partili milletvekilleri sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem Göztepe'nin hem de Karşıyaka'nın yeni stadyumlarının şehrin kalbinde, semtlerin içinde olacak. Stadyumların kullanım hakkının her türlü geliri tamamen bu kulüplere ait olacak. Her iki stadyum da kulüplere gelir getirecek bir şekilde projelendirildi. Sürekliliği olan mali kaynakların kulüplerin geleceği açısından önemi düşünüldüğünde, bu projelendirmenin ne kadar doğru olduğu görülür" diye konuştu.

GÖZTEPE’YE MÜJDE KAYA’DAN

Sarı kırmızılı taraftarlara müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran Mahmut Atilla Kaya ise şu mesajları yazdı: “Göztepe'mizin yeni stadyumu 31 Mart 2017 Cuma günü ihaleye çıkıyor. Mutluyuz, gururluyuz. Bu gurur hepimizin. Şehrin kalbinde, semtin içinde yer alan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi (Göztepe Stadyumu) camiamıza çok yakışacak. Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin (Göztepe Stadyumu) kullanım hakkının her türlü geliri tamamen kulübümüze ait olacak. Yeni stadyumumuzda, nice başarılara hep birlikte ulaşacağız. Şanlı ve şerefli taraftarımıza selam olsun.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.