TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstikrar vurgusu

Turkcell’in İzmir Veri Merkezi’nin açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, “Yatırımların kesintisiz ve daha fazla istihdama dönüşebilmesi için istikrara ve güvene ihtiyaç var. İstikrar ve güven olmazsa yatırım olmaz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 14:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İstikrar vurgusu

KENAN YEŞİL

‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı’ vizyonuyla 2016’dan bu yana öncülüğünü üstlendiği yeni nesil veri merkezi çalışmaları hızla devam eden Turkcell, 14 bin 500 metrekare tesis ve 2 bin 400 metrekare beyaz alan büyüklüğüne sahip İzmir Veri Merkezi’ni Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla görkemli bir törenle açtı. İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Turkcell İzmir Veri Merkezi, Ege’nin en büyük veri merkezi olmasının yanı sıra Gebze Veri Merkezi’nde olduğu gibi Tier 3 sertifikalarıyla da dikkat çekiyor. Şu ana kadar yeni nesil veri merkezlerine 615 milyon TL üzerinde yatırım yapmış olan Turkcell’in Ankara ve Çorlu veri merkezlerinin de tamamlanmasıyla birlikte bu alanda yaptığı yatırım miktarı 2 milyar TL’yi bulacak. Bilişim Merkezi olma yolunda önemli yatırımların yapıldığı İzmir’de Turkcell’in büyük bir yatırımla hayata geçirdiği İzmir Veri Merkezi’nin açılışına Başbakan Binali Yıldırım, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun yanı sıra üst düzey yöneticiler ve milletvekilleri katıldı.

EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİ

Açılışta konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Günümüzde en büyük güç tank ve toplar değil en büyük bilgi. Bilgiyi üretebiliyor ve kullanabiliyorsanız bir adım öndesiniz. Bunu başaramazsanız geri kalıyorsunuz. İletişim sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de her gün büyüyor. Bu sektörde veri, araştırma, geliştirme, yenilikçilik önem kazanıyor. Türkiye olarak 5 G vizyonunu kısa süre önce ortaya koyduk. Yerli olarak geliştirilmesini amaçlıyoruz. Veri merkezine olan ihtiyaç kaçınılmaz. Veri merkezi sadece verilerin depolandığı yer olarak görülmemeli. Aynı zamanda bir ülkenin milli güvenlik meselesidir. Üretilen veriler ülkemizde değerlendiremezsek bu sefer ülkemizin siber güvenliği konusunda ciddi bir tehditle karşı karşıya kalırız. Ayrıca ticari olarak da veriler çok önemlidir. Gerek devletler gerekse firmalar kuvvetli veya zayıf yönlerini veriler sayesinde öğrenebiliyorlar. Fırsat ve tehditleri tespit edilebiliyor. Bunları ülke kalkınmasına, bilgi iletişimde yol alabilmek için faydalı bir şekilde kullanabilme anlamına geliyor. Bu anlamda Turkcell’in bu hizmeti çok iyi bir örnektir. Diğer işletmelere de bu faaliyetleri yapmak için güzel bir örnek teşkil ediyor” dedi.

GÜVEN VE İSTİKRAR VURGUSU

Yatırımların kesintisiz ve daha fazla istihdama dönüşebilmesi için istikrara ve güvene ihtiyaç olduğunu dikkat çeken Yıldırım, “İstikrar ve güven olmazsa yatırım olmaz. Etrafımıza baktığımızda görüyoruz. Suriye, Irak, Yemen, Libya ve başka ülkelerde büyük perişanlıklar var. Düzen bozulmuş, insanlar evlerinde sürülmüş durumda. Türkiye bölgede sadece kendi kalkınmasını sürdürmekle kalmıyor aynı zamanda mazlumlara kucak açıyor. İşte bu gerçeği iyi görme lazım. Ülkemiz üzerinde ciddi bir oyun planı var. Emperyal güçler bölgede yeni bir taksimat, sömürü peşindeler. Bunun önündeki en büyük engel olarak da Türkiye’yi görüyorlar. O yüzden darbe planlar yapıp, parti kapatma davaları yaptılar. Bunların arkasında Türkiye’nin etkin, bağımsız politika izlemesinden rahatsız olan çevreler var” şeklinde konuştu.

TÜRKLERİN DE KÜRTLERİN DE DEVLETE İHTİYACI YOK

Türk ve Kürtlerin bir devlete ihtiyacı olmadığını vurgulayan Başbakan Yıldırım,“Bazı cumhurbaşkanı adaylarının sürekli ‘Bizim kazanmamız önemli değil Tayyip Erdoğan’ı indirelim yeter.’ Ne tesadüf ki bazı dost bildiğimiz ülkelerde onu söylüyor. Onlar da ülkede dişimize göre biri çıkar, planımızı uygulayabiliriz diyor. Planın ayrıntısı ne? Güney hudutlarında terör devleti kurdurmak ve bununla Türkiye’yi terbiye etmek. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı ve canı üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Planın içinde olanlara söylüyorum. Türklerin de Kürtlerin de devlete ihtiyacı yok. Onların Anadolu topraklarında devleti de var bayrağı da var. Ay yıldızlı bayrağımızdaki kırmızı renkte hem Kürdün hem Türkün şehit kanlarıyla oluştu. Size mi kaldı Kürlere devlet kurmak? Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün ele güne karşı dimdik birlikte kardeşlik içerisinde Türkiye günüdür. O bakıdan seçimlerin önemli olduğunu bir kez daha altını çiziyorum. Ülkenin beka meselesin olduğunu bir kez daha altını çiziyorum. Düşmanlarımıza karşı dimdik ayakta olacağız.”

KOCAOĞLU VE İNCE’Yİ ELEŞTİRDİ

Başbakan Binali Yıldırım önce CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi, ardından ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirerek şöyle konuştu: “Adaylar önce adaylığı açıklandıktan sonra Anıtkabir’e giderlerdi. Şimdiki Cumhurbaşkanı adayı bölücülerin baş destekçisi Selahattin Demirtaş’ın yanına gitti. Bu bile tek başına karşı karşıya kaldığımız tehlikeyi gösterir. Cumhuriyetin partisine yakışmaz. Bölücülerle işbirliği yapmak yakışmaz. Seçime 2 gün kaldı, her seçimde olduğu gibi bilbordlarda Atatürk resimleri koymuşlar. Yazmışlar, ‘Her yer İzmir gibi olsun.’ İzmir sadece Kordon’dan, Karşıyaka’dan ibaret değil Develi de İzmir, Pancar da İzmir. Buraya gelene kadar ne yollarda ne kadar çok zorluk çektik. Develi, Tekeli ve ordan da Ayrancılar’a yepyeni yol yapacağız herkes rahat rahat gidip gelsin. Laf olsun torba dolsun diye konuşmakla olmaz. Her metrekaresinde iziniz olacak.”

TURKCELL’DEN YENİ TESİS SÖZÜ ALDI

Turkcell yetkilerinden yeni bir tesis sözü de alan Başbakan Yıldırım, “Bir şey daha istiyorum. Biz İzmir’i bilişim üssü yapmaya karar verdik. Yerde 30 bin dönümlük Urla’daki İzmir İleri teknoloji Enstitüsü’nün olduğu yerdir, orada Turkcell şanına yakışır bir merkez kursun istiyorum Bunun sözünü de burada almak istiyorum: Hayırlı uğurlu olsun: Zaten KOSGEB150 milyon ile ortak oldu, oraya da ortak olabilirsin, ayrı da yapabilirsiniz. A mutlaka anlamlı bir yatırım istiyoruz” ifadelerini kulla ndı.

TÜRKİYE’NİN VERİLERİ GÜVENLE SAKLANACAK

Ege’nin en büyük veri merkezi olmasının yanı sıra Tier 3 sertifikalarıyla dikkat çeken Turkcell İzmir Veri Merkezi de 14 bin 500 metrekare tesis ve 2 bin 400 metrekare beyaz alan büyüklüğündeki alana açıldı. Yeşil bina ve çevreye uyumlu olduğunu belgeleyen “Leed Gold” sertifikasıyla bu alanda tamamlanmış en önemli yatırımlar arasına giren Turkcell İzmir Veri Merkezi, 2 bin 400 metrekaresi beyaz alan olmak üzere 14 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen merkez, sunduğu ileri teknolojinin yanı sıra güvenliğiyle de dikkat çekiyor. Yapısal olarak deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı dayanıklı olarak inşa edilen, zemininde yerli üretim sismik izolatörlerin kullanıldığı Turkcell İzmir Veri Merkezi’nde Türkiye’nin verileri güvenle saklanacak. Önümüzdeki yıl Ankara’da ve sonrasında Çorlu’da açılması planlanan veri merkezleri ile birlikte Turkcell’in yeni nesil veri merkezleri için yatırım yaptığı il sayısı 4’e yükselmiş olacak.  

Başbakan Yıldırım’dan imar barışı kaydı

Seçim çalışmaları kapsamında bir süredir İzmir’de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, sabahın erken saatlerinde kursiyer kadınlarla Balçova Yaşam Park’ta bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen programın ardından Başbakan Yıldırım, korumaları eşliğinde Menderes’e doğru yola çıktı. Yolda Menderes Belediyesi Seçim Bürosu’nu ziyaret eden Başbakan Yıldırım, daha sonra Menderes Belediyesine geçti. Belediye bünyesinde kurulan İmar Barışı Masası’na uğrayan Başbakan Yıldırım, imar barışı için başvuru yapmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti, imar barışı hakkında bilgi vererek iki vatandaşın internet üzerinden girişlerini yaptı.

2017 yılında Menderes’te yaptığı evi için imar barışına başvurmaya gelen Adem Yaşilyayla ile sohbet eden Başbakan Yıldırım, “Nasıl yardımcı olabiliriz? İmar barışını duydunuz mu? Sizin için ne ifade ediyor? Af getirmiyor, barış getiriyor. Bundan sonra kimse senin binana kaçak muamelesi yapamayacak” dedi. Yıldırım, daha sonra, “Seçimler hakkında ne düşünüyorsun?” diye sordu. Yeşilyayla ise, “Biz her zaman AK Partiliyiz” yanıtını verdi.

Menderes’teki ruhsatsız evi için belediyeye gelen 73 yaşındaki Cihangir Hançer’in de başvurusunu alan Başbakan Yıldırım, “En kısa sürede işlemler yapılacak. Kafan rahat olacak. Getirdiğimiz aftan herkes faydalansınlar diye belediyemiz elinden geleni yapıyor. Araya girmeye çalışan aracılara, tefecilere itibar etmeyin. Bu iş bugüne kadar Türkiye’de ne kadar sıkıntılı sorunlu durum varsa hepsini bitiriyor. Yeni bir sayfa açılıyor. Ondan sonra sen sağ ben selamet. Daha sonra yeniden bina yapmak için müracaat edeceksin. İzmir’deki toplam binaların yüzde 60’ı imarsız ruhsatsız. Bütün binaların ada bazında kentsel dönüşüm için fırsat sağlıyor. Hepsi yeni baştan elden geçirilecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.