TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su kabağından eserler sergide

Gazeteci Nurten Ural, belediye kursuyla öğrendiği ‘su kabağı ve ışık tasarımıyla’ sanat eserlerine dönüştürdüğü su kabaklarını, bakmaya doyulamaz tablolara dönüştürdü. Ural, el emeği ürünlerini Bostanlı Sanat Galerisi’nde sergileyecek

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Su kabağından eserler sergide

Gazetecilik, reklam ajansı yöneticiliği, reklam ve pazarlama alanlarında 30 yıl çalışan Ural, emekliliğinde Gaziemir Halk Eğitim Merkezi’nde katıldığı bir kursa katıldı. Bu kursu başarıyla tamamlayan Ural, su kabağı işlemesine, tasarım konusundaki yeteneğini ekledi.

“KENDİ SİTESİNİ DE KURDU”

Kendisi gibi o kursa giden ve hobi dışında ev ekonomilerine katkı sunmaya çalışan kadınları bir araya toplamaya çalışan Ural, kısa süre önce www.kabakdekor.com adıyla e-ticaret sitesini kurdu. Her biri sanat eseri olan el emeği ürünlerinin ünü de bu sayede geniş kitlelere yayıldı. Ural, seçme eserlerinden oluşan kendi koleksiyonunu; Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Sanat Galerisi’nde, 25 Mart’a kadar düzenlenecek bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunacak.

“30 YILI KİTAPLA ANLATACAK”

Hayatı güzelleştiren Nurten Ural, “Kurduğum bu sitede sadece kendi ürünlerimi değil, ev ekonomilerine katkı sunmak için çalışan kadınların farklı ürün ve tasarımları da yer alıyor. Kadın, üretendir. Hayatı güzel kılandır. Bu sitenin, bu anlamda bir dayanışma platformu gibi çalışmasını istiyorum. Gazetecilik aşkım hiç bitmeyecek. Belki şimdi bu mesleği yapmıyorum ancak bu alandaki 30 yıllık serüvenimi genç kuşaklara bir kitapla aktarabilirim” diye konuştu.

SU KABI DA OLUR ABAJUR DA

Su kabağının insanların ezelden beri kullandığı bir bitki olduğuna işaret eden Ural, “Kuruduğunda ahşap gibi sertleşen meyvesi yıllar içinde müzik aleti yapımından su kabına, yağ veya un saklama kabından şamandıraya kadar birçok farklı şekilde kullanılmıştır. Bugün plastik ürünlerin artmasıyla birlikte kabağın bu tür kullanımı azalmış ancak su kabağı bu kez özel işlemeleri ve sunduğu ışık tasarımıyla, dekorasyonumuzun ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir” ifadelerini kullandı. İHA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.