TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Şükran duyuyoruz”

Geleneksel hale gelen “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”nun bu yıl 24’üncüsü düzenlendi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı konuşmada şükran duygularını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Şükran duyuyoruz”

SULTAN GÜMÜŞ

10 yaş ve üzeri herkese açık olan, geleneksel ‘Zübeyde Hanım Koşusu’nun 24’üncüsü Karşıyaka İskelesi’nde başlayıp, Zübeyde Hanım Kabri’nde tamamlandı. Binlerce kişinin katıldığı koşunun startını Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar verdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyakalılara emanet ettiği annesi anısına düzenlenen ‘Zübeyde Hanım Koşusu’, bu yıl da Ege’nin dört bir yanından yüzlerce vatandaş ve sporcuyu Karşıyaka’da buluşturdu. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel etkinlik, dün saat 09:00’da başlatıldı. Karşıyaka İskelesi’nde başlayarak sahil yolu, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde devam eden koşu güzergahı, Zübeyde Hanım Kabri’nde son buldu. Toplamda 4 bin 200 metrelik parkur koşuldu.

10 yaş ve üzeri birçok vatandaşın katıldığı koşu; erkekler, bayanlar, tekerlekli sandalyeli engelli ve tekerlekli sandalyesiz engelli kategorilerinde yapıldı. Her katılımcıya tişört, ilk 3’e girenlere de anı kupası takdim edildi. Ödül töreni, etkinliğin hemen ardından Anıt Mezar’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 farklı kategoride gerçekleşen koşuda; İngiltere, Sudan ve Azerbaycan gibi ülkelerin yanı sıra İzmir’in çevre ilçelerinden sporcular da yer aldı.

BİZE YAKIŞAN ŞEKİLDE ANACAĞIZ

Koşuya başlamadan önce konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’mızda, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü rehber edindiğimiz Ata’mızı ve en değerli emanetimiz olan annesi Zübeyde Hanım’ı, bir kez daha bize yakışan şekilde anacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının bulunduğu Karşıyaka, bu sabah anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Karşıyakalılar hem Atatürk’ü hem annesi Zübeyde Hanım’ı, ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ ile anacak” dedi.

Başkan Akpınar, “Bugün her yaşta, her branşta özgürce spor yapabiliyorsak, sporla iç içe nesiller yetiştirebiliyorsak; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve O’nu bizlere kazandıran Annesi Zübeyde Hanım sayesindedir. Bu nedenle, Zübeyde Hanım’ın anısına saygı adına düzenlediğimiz koşu, bizler için apayrı bir önem ve değere sahiptir. Her yıl sadece İzmir’den değil, Ege’nin dört bir yanından yoğun katılımın olduğu koşumuzun yine büyük ilgi göreceğine inanıyor; tüm vatandaşlarımızın bugün olduğu gibi her sene etkinliğe katılımını bekliyorum” diye konuştu.

77’Sİ GİDERSE, 7’Sİ GELİYOR

“Ata’mızı bize kazandıran Zübeyde Ana’ya şükran borçluyuz” diyen Akpınar konuşmasını, “Ata’mızın bize emaneti Cumhuriyet’i hep birlikte koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve saygıdeğer annesi Zübeyde Hanım’a bir kez daha söz veriyoruz. Rahat uyuyunuz, bugünkü sıkıntılara bakıp üzülmeyiniz. Çocuklarınız sizlerden aldıkları ilham ve güçle, birliğimizi, ülkemizi daima koruyacak, aydınlanma yolundaki rotasından asla sapmayacaktır. Karşıyaka, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında her koşulda, her zorluğa inat koşmaya devam edecektir. Ona olan özlemimizi bir kez daha, daha fazla artırarak devam ettiriyoruz. Eğer ki kimileri bu özlemin bir gün biteceğini hayal ediyorsa, bakın burada 7’den 77’ye insanlar var. 77’si giderse 7’si geliyor. Hiçbir zaman o bağlılık ve özlem yitmeyecek. Bu bir yarış değil, geleneksek, hep birlikte gerçekleştirdiğimiz bir saygı koşusudur” ifadeleri ile tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.