TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli Ali’nin müzik aşkı

Suriye’deki iç savaşta gözlerini kaybeden ve ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen 13 yaşındaki Ali Ahmedi Casım, Tarihi Kızlarağası Hanı önünde hem mendil satıp ailesine bakıyor hem de aldığı gitarı öğrenmeye çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Suriyeli Ali’nin müzik aşkı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Suriye’deki iç savaş milyonlarca insanın hayatını etkilediği gibi 13 yaşındaki Ali Ahmedi Casım’ın da hayatını derinden etkiledi. Arkadaşlarıyla top oynarken, bir uçaktan atılan bombayla iki gözünü de kaybeden Ali, babasını da başka bir bombalı saldırıda kaybetti. Ali, bu olaydan sonra annesi ve 6 küçük kardeşiyle Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı. Kemeraltı Çarşısı’ndaki Tarihi Kızlarağası Hanı önünde mendil satarak geçimini sağlamaya başlayan Ali, “Mahalleden Arkadaşlar” müzik grubundan etkilenerek para biriktirmeye başladı ve kendisine bir gitar almayı başardı. Aldığı gitarı öğrenmeyi çok istediği bilinen küçük çocuk, hayalinin elektro ve basgitar çalmayı öğrenmek olduğunu ve bunu çok istediğini, kendisine yardımcı olunmasını istedi.

“HAYALİM BASGİTAR ÇALMAK”

Suriye’deyken 10 arkadaşıyla evlerinin önündeki tarlada top oynarken bir bombalı saldırı yapıldığını ifade eden Ali Ahmedi Casım, saldırıda sadece kendisinin sağ kaldığını ve gözlerini kaybettiğini söyledi. Babasını da bir başka bombalı saldırıda yitirdiğini belirten Suriyeli çocuk, “Annem ve 6 kardeşimle Türkiye’ye geldik. Mendil satarak aileme bakıyorum” dedi. Müziği çok sevdiğini de söyleyen Ali, “İki senedir buradayız. Buraya geldikten sonra çalışmaya başladım. Aydın ağabey ile Taylan ağabeyi gördükten sonra müziği çok seviyorum. Biriktirdiğim paralar ile kendime bir gitar aldım. Aydın ağabey bana öğretmeye çalışıyor. Bir de keman aldım. Kemanı da bilmiyorum ama inşallah öğreneceğim. Müziği çok seviyorum. En büyük hayalim elektro ve basgitar çalmak. İnşallah onu da öğreneceğim” diye konuştu.

İBRAHİM TATLISES HAYRANI

Türkiye’de en çok İbrahim Tatlıses’i sevdiğini söyleyen Ali Ahmedi Casım, “Onu çok seviyorum, şarkılarını çok seviyorum. İbrahim ağabey seni çok seviyorum, bana müzik konusunda yardımcı ol” diye seslendi. Ali’yi iki senedir tanıdıklarını söyleyen Mahalleden Arkadaşlar grubunun üyesi Aydın İşleyen ise, “Biz burada müzik yaparken, Ali de hevesleniyordu. Bir müzik aleti almak istiyordu. Ne alsam diye sordu bize, gitar al dedik. Mendil satmaktan biriktirdiği paralar ile bir gitar aldı. Çok da hevesli bir çocuk. Çalışıyor, öğrenmek istiyor ama bizim imkanlarımız çok kısıtlı olduğu için bir yere kadar yetebiliyoruz. El verilse daha iyi yerlere gelebilir. Bir şey öğrendiği zaman çok mutlu oluyor. İnşallah yardım edilir. Bir de 6 kardeşi var. Ailesine de bakmaya çalışıyor. Zor durumdalar ve yardıma ihtiyaçları var” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.