TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli bebeğe Türk doktorlardan şifa

Kafatası kemiklerindeki sorun nedeniyle başı öne ve arkaya doğru büyüyen 14 aylık Suriye uyruklu Luceyn El Yunus, Osmaniye Devlet Hastanesinde 2 saat süren operasyonla ameliyat edilirken, 6 ay içinde sağlıklı bir şekilde normal yaşantısını sürdürmesi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 08:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Suriyeli bebeğe Türk  doktorlardan şifa

Kafatasındaki kemiklerin erken sertleşmesi sonucu başı ön ve arkaya doğru büyümeye başlayan Luceyn’in annesi Şeyma El Yunus, kızını tedavi ettirmek için Suriye’nin Humus şehrinden Türkiye’ye geldi.

Annesi 7 aylık hamileyken babasını Humus’taki çatışmalarda kaybeden Luceyn için doktor doktor gezen anne Şeyma El Yunus, tavsiye üzerine Osmaniye Devlet Hastanesinde görev yapan Beyin Cerrahı Op. Dr. Yusuf Emrah Gergin’e başvurdu. Yapılan inceleme sonucu Luceyn bebek, iki saat süren operasyonla ameliyat edildi.

Gergin, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, nadir yapılan ve zor bir operasyonu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yapılan operasyonda, büyümeye neden olan kemiklerin kesilerek çıkarıldığını ve kafatasının normal şeklini alması için biçimlendirme yaptıklarını aktaran Gergin, “Türkiye şartlarında nadir yapılan bir cerrahi müdahale. Çok başarılı geçti. Kafatasının şeklinin hemen ameliyat sonrası düzeldiğini gözlemledik. Takip etmeye devam ediyoruz. Kızımız, yakın zamanda buraya geldiğinden çok daha sağlıklı biçimde hastaneden çıkacak ve 6 ay içinde yaşıtları gibi koşup oynayabilecek” diye konuştu. n AA

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.