TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli kadınlardan rengârenk kuş yuvaları

Beylikdüzü Belediyesi Suriyeli mülteci kadınların topluma daha hızlı adapte olabilmeleri için çalışmalar yürütüyor

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Suriyeli kadınlardan rengârenk kuş yuvaları

Müdürlük bünyesinde oluşturulan Göç Hizmetleri Birimi UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler) birlikteliği ile 5 ilçe belediyesi ile başlattığı “Mültecilerin Yerelde Sosyal ve Kültürel Entegrasyonu” başlıklı projenin ilk adımı Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde attı. Beylikdüzü Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi desteği ile gerçekleşen programda Türk ve Suriyeli kadınlar onlarca ahşap kuş yuvası boyandı. El birliği ile hazırlanan kuş yuvaları zamanla ilçeyi süsleyecek.

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Göç Hizmetleri Birimi yaklaşık 2 yıldır bölgede hizmet veriyor. İlçede korunma kararı ile yaşayan Suriyeli vatandaşların veri tabanını oluşturarak mültecilerin topluma uyum süreçlerini hızlandırmak için çalışan birim Suriyeli aileler ile Türk aileleri bir araya getiriyor.

PARKLARDA SERGİLENECEK

Bu süreçte; UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler) iş birlikteliği ile 5 ilçe belediyesi ile başlatılan “Mültecilerin Yerelde Sosyal ve Kültürel Entegrasyonu” başlıklı projenin ilk adımı Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde atıldı. Toplamda 12 etkinlikle Türk-Suriyeli entegrasyonunun hedeflendiği projenin ilk adımında 50 Türk ve 50 Suriyeli kadın “Ahşap Boyama” etkinliğinde bir araya geldi. Beylikdüzü Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin desteği ve Suriyeli kadınların katılımıyla gerçekleşen kaynaşma programında tanışma ve ortak iş yapma becerilerini sergileyen kadınların iş birliği ile ürettikleri kuş yuvaları zamanla Beylikdüzü’nün çeşitli parklarında değerlendirilecek.

Beylikdüzü’nde yaşayan Türk ve Suriyeli ailelerin beraber yaşamaya adaptasyon sürecini hızlandırma ve birbirlerini tanımalarını amaçlayan entegrasyon programı yaklaşık 3 ay sürecek. Projesinin daha sonraki programlarında yemek yapma, spor müsabakaları, kamp ve gezi gibi etkinlikler yapılacak. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.