TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tamir ettiği tablet elinde patladı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir tamircinin onardığı tabletin bataryasının elinde patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 11:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tamir ettiği tablet elinde patladı

Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşandı. Cep telefonu tamirciliği yapan Aziz Caymaz, müşterinin getirdiği tableti tamir etmeye çalıştığı sırada bataryası elinde patladı. Alev alarak patlayan tableti yere fırlatan Caymaz, yara almaktan son anda kurtuldu. İş yerinde bulunanlar alev alarak koltuğun üstüne düşen tableti su dökerek söndürdü. Patlayan tabletin bataryasının orijinal olmadığını belirten Caymaz, vatandaşlara kesinlikle orijinal batarya kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

PATLAMA ANINI ANLATTI

Tableti tamir ederken bataryasında şoklama yaptıklarını dile getiren Caymaz, güvenlik kamerası kayıtlarını göstererek, “Çin malı batarya birazdan alev alacak. Biz hemen müdahale edip söndürmeye çalışıyoruz. Ekranda da gördüğünüz gibi hemen söndürmeye çalışıyoruz. Kötü batarya kullanmanın sonucu, ekranda da göründüğü gibi” dedi.

Başka bir tableti tamir ederken orijinal olduğu için bu tür sıkıntıların yaşanmadığını dile getiren Caymaz, “Kötü bataryalarda aniden patlamalar yaşanabilir. Her zaman 5 lira, 10 lira fazla olsun ama orijinal batarya öneriyoruz. Şu anda elimde orijinal batarya duruyor. Bu tür bataryalarda bir sıkıntı yaşanmaz ama kötü bataryalarda aniden patlamalar yaşanabilir ve kötü sonuçlar doğurabilir” ifadelerini kullandı. (İHA) 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.