TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşınmaya protesto

Türk Sağlık Sen İzmir-1 No’lu Şube üyeleri Konak Diş Hastanesi önünde 40 yıldır hizmet veren Konak Diş Hastanesinin taşınması kararını protesto ederek basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Taşınmaya protesto

ONURHAN ALPAGUT

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol İzmir’in simgelerinden sayılan ve 40 yıldır hizmet veren Konak Diş Hastanesinin 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) sonrası çıkan sıkıntılar nedeniyle taşınacağını belirterek, “Türkiye’nin üçüncü büyük ili olan İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bugüne dek bir binanın yapılmamış olması geçmişten bu güne görev yapan hem siyasilerin hem de burokratlarin vebalidir. Maalesef son alınan kararın da yani Konak Diş Eğitim eski Şifa Hastanesine; il Saglık müdürlüğünün de diş hastanesine taşınması sağlıklı bir karar değildir” dedi.

YER BULUNAMADI

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, taşınma kararının sağlıksız olduğunun belirterek bunun gerekçelerini açıkladı. Doğruyol, “663 Sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile üç ayrı kuruma ayrılan Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerin ayrılması bir sıkıntı, birleşmesi de ayrı bir sıkıntı haline dönüşmüştür. Kurumların ayrılmasıyla yaşanan fiziki mekan sıkıntısını, maalesef kurumların birleşmesiyle yeniden yaşamaktayız. İlimizde mevcut İl Sağlık Müdürlüğü binasının yargı kararıyla yaklaşık on yıl önce Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne devredilecek olmasıyla başlayan sıkıntıyla, Sağlık Müdürlüğü’nün Basmane semtinde bulunan eski Bağ Kur binasına taşınması gündeme gelmiş, daha sonra Fetöden alınan eski Şifa Hastanesine taşınılması söz konusu olmuş, hatta birkaç bölüm tadilat yapılarak taşınılmış, Hatay bölgesinde bulunan asgari hastaneye taşınılması gündeme gelmiş, alınan son kararla Konak Eğitim Diş Hastanesi’nin Basmane de bulunan eski Şifa Hastanesine taşınması, İl Sağlık Müdürlüğünün ise Konak Eğitim Diş Hastanesi’ne taşınması gündeme gelmiştir.  Yani Yıllardır İl Sağlık Müdürlüğümüze bir yer bulunamamıştır” dedi.

SEBEPLERİNİ TEK TEK ANLATTI

Sorunun İl Sağlık Müdürlüğü için bir bina inşa edilmemiş olmasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Doğruyol, “Türkiye’nin üçüncü büyük ili olan İzmir İl sağlık Müdürlüğüne bu güne dek bir binanın yapılmamış olması geçmişten bu güne görev yapan hem siyasilerin hem de bürokratların vebalidir.  Maalesef son alınan kararın da yani Konak Eğitim Diş Hastanesinin eski Şifa Hastanesine, İl Sağlık Müdürlüğünün de Diş Hastanesine taşınması kararı sağlıklı bir karar değildir” diye konuştu.Taşınma kararının sağlıksız olduğunu bir kez daha vurgulayan Doğruyol, gerekçelerini tek tek açıkladı. Doğruyol,”Geçtiğimiz aylarda da, İl Sağlık Müdürlüğünün eski şifa hastanesine taşınacak olmasından dolayı bir takım tadilatlar yapılarak harcamalar yapılmıştır. Bu günlerde ise yeniden eski şifa hastanesinin diş hastanesi olması için hiçbir plan proje üretilmeden, onaylanmadan tadilat işlemlerine başlanmıştır. Pek çok İzmirlinin bildiği gibi, derme çatma binaların birleştirilmesiyle yapılan eski şifa hastanesinin depreme dayanıklılığı nedir? Statik ölçümleri yapılmış mıdır? Normal bir özel hastane olarak hizmet veren 42 tane özel odası olan hastanenin önce İl Sağlık Müdürlüğü için bürolara, sonra diş hastanesine çevrilmesi, diş hastanesinin taşınması, taşınma esnasında yaşanacak olumsuzluklardan doğacak maliyet, diş hastanesinin il sağlık müdürlüğüne dönüştürülmesinin her biri milyonlarca liralık maliyet oluşturacaktır. Bu işlemler için İlk etapta yaklaşık 4-4.5 milyon TL’lik maliyet hesaplanmaktadır. Hastanenin bulunduğu bölge açısından sıkıntılı olması da olumsuz bir etkendir” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.