TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihinde skandal seçim var

Eskişehir'de bulunan 8 derneğin üyeleri ile buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı, “CHP tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarihinde skandal seçim var

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e giden Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı, Emek Mahallesi’nde bulunan bir davet salonunda dernek üyeleri ile buluştu.

 “HER YERDE ALTI OKLU BAYRAKLAR”

Babasının askerde çekildiği bir fotoğraf ile ilgili olarak anısını da paylaşan Bakan Avcı, “Benim babam rahmetlinin bir fotoğrafı var. Allah rahmet eylesin. Babam benim Bitlis’te yapmış askerliğini. Bitlis valisinin korumasıymış jandarma. Bir 23 Nisan herhalde bir bayram günü Bitlis Valiliği’nin önünde fotoğraflar çekilmiş. Böyle vali, yanında garnizon komutanı, oranın ileri gelenleri ile. Her yerde altı oklu bayraklar. CHP bayrakları. Vali de arkadaşımızın söylediği gibi hem vali, hem de aynı zamanda il başkanı. Orada köşede de gariban bir asker 'hazır ol'da duruyor. O da benim babam rahmetli” ifadelerine yer verdi.

“NASIL OLUYOR BU SEÇİM?”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1946 yılında yaptığı seçimi 'skandal' olarak nitelendiren Bakan Avcı, “Halbuki Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde 1946 seçimleri diye bir skandal seçim var. Nasıl oluyor bu seçim? Genç arkadaşlarım bunu kavramakta zorlanabilirler. Komedi gibi çünkü. Şöyle oluyor, vatandaş geliyor, oy pusulasını alıyor, orada herkesin gözünün önünde, önceden zaten bir tane liste var. Başka parti yok. Ama diyelim o vilayette Eskişehir için 6 milletvekili seçilecekse 8 kişinin adı yazılabilir. İkisi seçilebilir. Ama altısı seçilemez. Onu atacak bir kere de. Ona bile güvenmiyor, onu da böyle herkesin gözü önünde, sandık heyetinin önünde mühür vurulacak. Sandık başkanına gösterilecek ondan sonra sandığa atılacak. Bitti mi? Hayır. Ondan sonra sandık başkanı ve sandık heyeti sandığı alacak arka odaya geçecek, vatandaşın gözünün önünde değil, ne olur ne olmaz arka odaya geçiyorlar, orada oylar sayılıyor, gizli sayım, yani açık oy gizli sayım. 46 seçimleri böyle yapıldı. Yasada da bu yazarak böyle yapılır diye. Hani oradaki üç beş tane işgüzar sandık başkanının yanlış uygulaması falan değil, öyle yapacaksın diye talimatlandırdıkları için böyle yaptılar” diye konuştu. (İHA/ESKİŞEHİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.