TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım işçileri Toprağa verildi

Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde tarım işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Mardinli 7 tarım işçisi, memleketleri Kızıltepe’de dualarla toprağa verildi

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarım işçileri Toprağa verildi

ADNAN AVUKA/M

Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde tarım işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Mardinli 7 tarım işçisi, memleketleri Kızıltepe’de dualarla toprağa verildi. Törene, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaşı. AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kızıltepe’deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri katıldı.  Zahireciler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şerif Öter,  “Acımız sonsuzdur, kaderimiz bu, her sene bu manzarayı görüyoruz ama önlem alan yok. Bir sürü işçimiz hayatlarını kaybediyor. Bu insanları ekmekleri ve vatanları için çalışırken şehit oldular. Bunları da şehit saysınlar, bunlarda vatanları için, çocukların ekmekleri için çalışmaya giderken trafik şehidi oldular”  diyerek gözyaşlarını tutmayarak ağladı.

AİLELER TESELLİ EDİLDİ

Törende görevleri nedeniyle fotoğraf çekmeye çalışan İhlas Haber Ajansı Mardin temsilcisinin cenaze ve kadınların feryat fotoğraflarını çekerken hüngür hüngür ağladığı görüldü. Binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde Kızıltepe Belediyesi sıcakları göz önünde bulundurarak binlerce vatandaşa soğuk su dağıtması dikkat çekti. Halk Sağlığı Mardin İl Müdürlüğü sağlık ekipleri bayılanların imdatlarına yetişirken cenaze törenine katılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ölenlerin ailelerinin teselli etmeye çalıştılar.

ÇOK ÜZGÜNÜZ

Camiye getirilen cenazeler omuzlarda taşınarak cami içinde dualar yapıldı.  Herkes ellerini havaya kaldırıp  tarım işçisi şehitleri için dua etti. Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Şengül Akman (50), Nildanur Akman (13), Çiçeği Çapat (39), Bahar Çağatay (15), Bedran Çağatay (54), Faruk (38) ve Gülistan Boz (18) için Kızıltepe İlçesi Berçem Mahallesi’nde için taziye çadırı kuruldu. Mardin Valisi Mustafa Yaman şunları söyledi: “7 ölümüz ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Acılarımız büyüktür vefat eden kardeşlerimize gereken her türlü imkanlarımızı seferber ederek yanlarında olacağız” dedi.

Foto altı: Törende görevleri nedeniyle fotoğraf çekmeye çalışan İhlas Haber Ajansı Mardin temsilcisinin cenaze ve kadınların feryat fotoğraflarını çekerken hüngür hüngür ağladığı görüldü.

ARDİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.