TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım çocukları ödüllerini aldı

İzmir Ticaret Borsası ‘Toprak ve Çocuk Programı’ kapsamında İzmir’deki ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çocuk Gözüyle Tarım” Konulu Resim Yarışması’nın ödüllerini çocuklara dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2018 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarım çocukları ödüllerini aldı

NİLGÜN TAZE

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde “İzmir Ticaret Borsası Toprak ve Çocuk Programı” kapsamında İzmir’deki ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çocuk Gözüyle Tarım” Konulu Resim Yarışması ödül töreni İzmir Ticaret Borsası’nda düzenlendi. Törende konuşan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, gelecek kuşaklara tarımı sevdirmek için yarışma düzenlediklerini söyledi. “Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde” sloganıyla oluşturulan resim yarışması sonuçlarını açıklamaktan büyük mutluluk duyduğunu açıklayan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, “Çocuklarımızın apartmanlar arasına sıkışmış küçücük parklar dışında pek bir alternatifleri yok. Alternatifleri olsa bile ya bilgisayar başından kalkmak istemiyorlar ya da dersler, sınavlar kalkıp sokağa çıkmalarına izin vermiyor. Ve ne acıdır ki bugünün çocukları doğayla ilgili deneyim yaşama fırsatı bulamadan çocukluktan yetişkinliğe geçiyorlar” dedi.

ÇOCUKLAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Ailelerin iş temposu ve kent ortamı sebebiyle hızla değişen yaşam tarzlarının çocukları da olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Kestelli şunları söyledi: “Çocuklarda aşırı kilo, kolesterol, duygusal tatminsizlikler, hırçınlıklar, aşırı hareketlilik, dikkat eksikliği ve son zamanlarda 7 yaş sınırına kadar inen depresyon sorunlarının görülme nedenlerinin başında da doğadan kopmaları geliyor. Yapılan tüm araştırmalar da bugerçeği çok net olarak gözlerimizin önüne seriyor. Düzenli olarak açık havada oynama şansı verilen çocuklar sadece fiziksel açıdan gelişmiyorlar; hayal güçleri daha kuvvetli, daha yaratıcı ve işbirliğine daha yatkın çocuklar olarak yetişiyorlar.”

DOĞA ÇOCUKLARI İYİLEŞTİRİYOR

Kestelli, açık havada oynayan çocukların dikkat sürelerinin kapalı alanlara sıkışmış çocuklara göre daha uzun olduğunu ve çok daha hızlı öğrenebildiklerini açıklayarak, “Borsa olarak bu somut gerçeklerden yola çıkarak, yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımızı, onlara miras bırakacağımız doğal hayatla tanıştırmak için bir süre önce harekete geçtik. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliği’nde gerçekleştirdik. İlkokul öğrencilerimiz, açılış günü ektikleri tohum ve fidanların gelişimini zaman içinde bizzat görme fırsatını yakaladılar. Büyüyen her fidanla birlikte onlar da büyüyüp geliştiler. Bugün bizleri bir araya getiren “Çocuk Gözüyle Tarım” konulu resim yarışması da “Toprak ve Çocuk Programı” kapsamındaki en geniş katılımlı etkinliklerimizden biri oldu. İzmir merkez ve çevre ilçelerdeki 118 okuldan yarışmaya gönderilen 814 adet resim, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Borsamız temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda 1 ila 4’üncü sınıflar için, her sınıftan ayrı ayrı olmak üzere 15’er resim sergileme amacıyla seçildi.”

Yarışmada ödül alan öğrencilerin isim listesi ise şöyle;

1’inci ve 2’nci sınıf kategorisinde birincilik ödülünü Nehir Uzuner, ikincilik ödülünü Ertuğrul Gazi Karakaya üçüncülük ödülünü ise Gökçe Türkdil aldı. 3’ncü ve 4’ncü sınıf kategorisinde birincilik ödülünü, Busem Akbaş, ikincilik ödülünü İli Atalan ve üçüncülük ödülünü ise Mehmet Başokçu kazandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.