TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taş: Kaliteli ara elemanlar yetiştiriyoruz

Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oya Ada Taş, sektörlere kaliteli ara elemanlar yetiştirerek hayatı daha kolay ve keyifli hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Taş: Kaliteli ara elemanlar yetiştiriyoruz

NİLGÜN TAZE ÖZEL HABER

Sektör buluşması günleri düzenleyerek öğrencilere sektör tanıtımı yapan Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yerinde ve uygulamalı dersler vererek ilgili sektörlere kaliteli ara elemanlar yetiştiriyor. Okul aynı zamanda öğrencilerinin akademik başarılarını arttırmak amacıyla hafta sonları matematik, İngilizce, coğrafya ve edebiyat derslerini destekleme kursları düzenliyor.

Okullarının artan öğrenci sayısı nedeniyle fiziksel olarak zorlanmakta olduklarını ve derslik sayısının yetersiz geldiğini açıklayanÇiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oya Ada Taş, “Ancak yapılan programlama ile atölye ve derslikler maksimum şekilde kullanılarak sorun çözülmektedir. Önemli bir eksiğimiz kapalı bir spor salonumuzun olmamasıdır. Bu eksiklik okulumuzda spor etkinliklerinin planlanması ve uygulanmasında sorunlar yaşatıyor. Mesleki eğitim veren atölyelerimiz yeterli ve tam donanımlı ancak 2. bir bilgisayar laboratuarına ihtiyaç duymaktayız. Bununda planlaması yapılmış olup gelecek öğretim yılına hazır olacaktır” dedi.

VELİ VE ÇOCUK SEMİNERİ

Okullarında 887 örgün, 118 mesleki açık öğretim lisesi, 69 anaokulu öğrencisi olmak üzere bin 74 öğrencinin eğitim görmekte olduğunu açıklayan Taş, “Yönetici, öğretmen, ücretli öğretmen ve usta öğreticilerle birlikte eğitim kadromuz 84 kişiden oluşmakta. 4 hizmetli, 1 teknisyen, 1 memur ile personel sayımız yeterlidir. Güzellik ve saç bakım alanında öğretmen ihtiyacımız bulunmakla beraber diğer ders ve alanlarda öğretmen eksiğimiz yoktur. Öğrencilerimize sınav kaygısı, organ bağışı, bilişim suçları, teknolojiyi etkin ve doğru kullanma, bağımlılık, beslenme, obezite ve benzeri gibi konularda seminerler düzenlenmekte ve velilerimize ise alan tanıtımı, aile içi iletişim seminerleri verilmektedir” açıklamasını yaptı.

SEKTÖRDE İŞBİRLİĞİ

Sektör buluşması günleri düzenleyerek öğrencilere sektör tanıtımı yaptıkları bilgisini veren Taş, şunları söyledi: “Velilerin aile içi iletişim ve çocukları ile kaliteli zaman geçirmesi konusunda eksiklikleri olduğunu görüyor ve bu nedenle de bu konulara önem verilmesini tavsiye ediyoruz. Okulumuz mesleki eğitimde bir marka olmayı hedefliyor. Bu konuda AB projeleri ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) projelerini takip ederek bir fark yaratma çabasındayız. Okumuzda 2 AB Projesini sonuçlandırdık ve bu yılda yeni başvurularımız var. İZKA ile gerçekleştirilen hibe projesi kapsamında ‘Butik Pastacılık’ eğitimleri vermek üzere 474 bin TL bütçeye sahip bir proje yürüttük ve tam donanımla pastacılık atölyesi kurduk. İŞKUR ile işbirliği yaparak 200’e yakın pastacı yardımcısı yetiştirerek sektörde istihdam edilmesini sağladık.”

DESTEKLEME KURSLARI

Okullarında resim, müzik, sinema, tiyatro, satranç, voleybol, masa tenisi egzersiz çalışmaları yaparak öğrencilerin ilgi alanlarında faaliyet göstermelerini sağladıklarını açıklayan Taş, “Ayrıca öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak amacıyla matematik, İngilizce, coğrafya, edebiyat derslerini hafta sonları destekleme ve yetiştirme kursları düzenleniyor. Öğretmenlerimizin kişisel gelişim ve mesleki gelişimlerini sağlayacak seminerleri çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

GELECEK İÇİN ÇALIŞAN KADINLAR

Avrupa Birliği projeleri kapsamında yiyecek içecek alanında ‘Somelier Eğitimi’ ve el sanatları alanında ‘Gelecek İçin Çalışan Kadınlar’ projelerini başarıyla tamamladıkları bilgisini veren Taş, “Bu yıl için başvuruda bulunduğumuz ve ortak olduğumuz 3 yeni projemiz bulunuyor. Okulumuzun rehberlik servisinde 3 rehber öğretmenimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz mesleki ve bireysel rehberlik hizmetlerini etkin bir şekilde planlayıp yürütüyorlar” şeklinde konuştu.

NİTELİKLİ ELEMANLAR

Taş, mesleki eğitim veren bir kurum olarak önceliklerinin kaliteli bir mesleki eğitim ortamı hazırlamak ve öğrencilerinin mesleki becerilerini geliştirmek olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Başarılı ve fark yaratan bir öğretmen grubu ile öğrencilerimiz çeşitli başarılara imza attı. Örneğin proje tabanlı beceri yarışmasında ‘Engelaş’ projesi ile Türkiye 3’üncülüğü Ege Bölgesi mutfak şefleri yarışmasında 2’ncilik gibi mesleki alandaki yarışmalarda derecelerimiz bulunuyor. Meslek lisesi olarak sektörle işbirliği içinde olmaya ve onların ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirmeye devam ediyoruz.”

STRATEJİK PLANLAMA

Günümüzde bilginin hızla çoğalmakta olduğunu ve oluşan bu bilgi pastasından yararlanma gereğinin yadsınamaz hale geldiğini açıklayan Taş, “Çağdaş uluslardaki gelişmişlik düzeyinin bilginin farklı iş alanlarına uygulanarak sağlandığı düşünülürse, üzerimize düşen görevin kurumumuzda bulunan alanlarda üretilen bilgiyi en iyi şekilde takip ederek onu kullanabilen bireyler yetiştirmek olduğu açıkça görülür. Bu bağlamda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizden istediği toplumumuzun sonsuza kadar varlığını sürdürmesini sağlamamız, bilgi üretmek, yönetmek ve bilgiyi ekonomik kazanca dönüştürme konusunda önder olmamıza bağlı olacaktır” dedi.

PLANLI OKUL GELİŞİMİ

Gelecekteki olası iş alanlarını takip ederek yönlendirebilen öğrenciler yetiştiren bir kurum olma azminin kurulduğu 1994 yılından bu yana okullarının şaşmaz hedefi olduğunu açıklayan Taş, “Okulumuzun kadrosuna her yeni katılan birey bu amaç ve doğrultuda çalışmalarına yön vermektedir. Toplumun ara eleman ihtiyacını karşılamak sorumluluğuyla eğitimi yönlendirerek modern çağın ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi hedefliyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirmek için planlı okul gelişiminin ve buna bağlı olarak stratejik yönetimin uygulanması kaçınılmazdır. Okulumuz bu bilinçle üzerine düşen sorumluluğu, ortaya koyduğu vizyon ve misyon doğrultusunda paylaşımcı ve işbirlikçi bir anlayışla yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

OYA ADA TAŞ KİMDİR?

1968 yılı Bursa-Mustafa Kemalpaşa doğumlu olan Oya Ada Taş; ilk, orta ve lise öğrenimini Kemalpaşa’da tamamlamasının ardından üniversiteyi Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Bölümü’nden 1990 yılında tamamladı. İlk görev yeri olan Rize’de öğretmenliğe başlayan Taş, 2003 yılından itibaren okul müdürü olarak görev yaparken İMKB Lisesinde 2010 yılından beri müdürlük yapmaktadır.

OKUL TARİHÇESİ

Okulumuz 1976 yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak hizmet vermeye başlamış olup 1994 yılında Kız Meslek Lisesine dönüşmüştür. Bugünkü binasına 2003 yılında taşınmış İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kız Meslek Lisesi adını almıştır. 7 farklı alanda eğitim öğretim vermeye devam etmektedir. Bu alanlar çocuk gelişimi ve eğitimi, grafik ve fotoğraf, yiyecek içecek hizmetleri, güzellik ve saç bakımı, bilişim ve teknolojileri, el sanatları, giyim üretim teknikleridir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.