TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Taş’a sihirli dokunuş

Türkiye’nin çeşitli illerinde taş insan ilişkisini anlatan fotoğraflar, Fuarizmir’de sergilendi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Taş’a sihirli dokunuş

Türkiye’nin çeşitli illerinden sekiz fotoğraf sanatçısı,  doğaltaş üretiminin olduğu yöreleri dolaşarak oluşturdukları eserlerini “Taş ve İnsan” başlığı altında sergiledi.

23. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak oluşturulan IV. Uluslararası Taş Kongresi kapsamında açılan Taş ve İnsan Fotoğraf Sergisi’nde; “insan hayatında taşın varlığı ve kullanımı”, “Doğadaki taşın insan hayatına kazandırılması”, “taşın insanla özdeşleşmesi” gibi konular fotoğraf aracılığı ile anlatıldı.

İzmir, Eşkişehir, Afyon, Amasya, Muğla, Adana, Urfa, Mardin, Nevşehir, Konya, Kuşadası ve Denizli’de çektikleri fotoğraflarla sergiye katılan fotoğraf sanatçıları, Adem Kaya, Ahmet Vural, Aliye Yasemin Bakan, Cem Balkı, Hüseyin Opruklu, Murat Ayneli, Ogün Balcı ve Tuğran Yüce çalışmalarını Fuarizmir’de sergiledi.

“TAŞLA ÖZDEŞLEŞTİK”

Sergiyi oluşturan fotoğrafları çeken fotoğrafçılar, yaptıkları çalışmalar boyunca taşla özdeşleştiklerini söyledi.

Sergiye katılan fotoğrafçılar adına konuşan Aliye Yasemin Bakan, “Bir süre sonra her şeyi taş olarak görmeye başladık. Evimizdeki vazoya, çakıltaşına bakışımız değişti. Taşın iç sesini dinlemeye başladık. Hayatımızın her noktasında taşın aslında ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Bu çalışmadan sonra taş artık bizim için soğuk ve sert ve cansız bir cisim değil” şeklinde duygularını dile getirdi.

Fotoğraflarda, beş taş oynayan çocuklardan, ocaklardan taş çıkaran işçilere, bir türbeye yansıyan gölgeden, minik taş parçalarından oluşan sanat eserlerinden, görkemli blokları işleyen sanatkarlara kadar insanın taşla her türlü ilişkini anlatıyor. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.