TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM tarihinde bir ilk

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) ilk kadın Meclis İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, memleketi Mardin’de davul, zurna ve zılgıtlarla karşılandı

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TBMM tarihinde bir ilk

ADNAN AVUKA/MARDİN

AK Parti Meclis Grup Yönetimi için 14 Kasım’da yapılan seçimde Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen’in yerine göreve getirilen ve TBMM’nin ilk kadın Meclis İdare Amiri olan Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin’e geldi. Çankırı, bir grup partili tarafından Mardin Havalimanında davul, zurna ve zılgıtlarla karşılandı. Çankırı, TBMM’de İdare Amirliğine seçilen ilk kadın milletvekili olma onurunu yaşadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti grubunda bulunan ve oylarıyla kendisine destek olan bütün milletvekillerine teşekkür etti.

Çankırı, daha sonra yeni makamını temsil eden “TBMM 047” kırmızı plakalı aracına binerek, kendisine eşlik eden milletvekilleriyle birlikte AK Parti Mardin İl Başkanlığını ziyaret etti.

MARDİN’İ SİZLERE EMANET EDİYORUM

Burada bir basın toplantısı düzenleyen Bölünmez Çankırı, “Mutlu bir günü yaşıyorum. Çünkü

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kadın TBMM çatısı altında idare amiri oluyormuş. Bu göreve bana layık gören AK Parti milletvekillerimiz ve AK Parti teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Siyaset bir bayrak yarışıdır, bugün bende, yarın başkasında önemli olan bayrağı devireni yaparken hizmetin yapılmasını ve devamıdır. Ben şahsen ve AK Parti teşkilatın içinde olan herkes bu düşüncemizi sonuna kadar destekleyeceğimizi burada belirmek isterim. Bir teşkilatımız var. Dün neyse, bugünde öyledir, bunu herkes bilsin. Ama daha bu çalışmalarımızı çalışarak sıkıştırılarak yapmamız gerekir, önemli olan hizmettir, bu başarı çalışmalarımızı daha da güçlenecektir. Bütçe görüşmeleri başlamak üzeredir Mardin’i sizlere emanet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.