TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEB Kültürpark Cup’ta  ‘Çağla’ sürprizi

İzmir’de düzenlenen TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda büyük sürpriz yaşandı. İspanyol rakibi Gibert’e 2-1’lik setlerle kaybederek ilk turda elenen Çağla Büyükakçay favori gösterildiği turnuvada büyük hayal kırıklığı yaratarak elendi

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TEB Kültürpark Cup’ta  ‘Çağla’ sürprizi

ALİ TAYDAŞ

İzmir Kültürpark Tenis Kulübü’nde düzenlenen TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda ilk tur heyecanı yaşandı. Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen turnuvaya Türk sporcular iyi bir başlangıç yaptı. 60 bin dolar ödüllü turnuvada, 5 Türk sporcu rakiplerini eleyerek son 16’ya kalırken, turnuvanın en büyük sürprizini İspanyol Paula Badosa Gibert’e 7-6, 6-7, 7-6’lık setlerle kaybeden ve ilk turda elenen Milli Tenisçimiz Çağla Büyükakçay yaptı.

İzmir tarihinde bu ölçekte düzenlenen en büyük turnuva olan TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’na Türk sporcular başarılı bir giriş yaptı. 60 bin dolar toplam para ödüllü organizasyonda Başak Eraydın, Ayla Aksu, Pemra Özgen, Berfu Cengiz ve Cemre Anıl teklerde ikinci tura yükselmeyi başardı. 6 numaralı seri başı olarak ter döken Başak Eraydın, ilk maçında bir diğer milli tenisçi Melis Sezer’i saf dışı bıraktı. Korttan 6-4, 6-1’lik setlerle üstün ayrılan Eraydın, ikinci turda Rumen Mihaela Buzarnescu ile eşleşti.

TURNUVAYA TÜRKLER DAMGA VURDU

Ayla Aksu ile Berfu Cengiz de rakiplerini saf dışı bırakan sporcularımız arasındaydı. Ayla, dünya sıralamasının 162. basamağında bulunan, turnuvanın 3 numaralı seribaşı ismi Ukraynalı Kateryna Kozlova’yı 6-4, 7-6 ile devirirken; 17 yaşındaki Berfu ise final setini 3-5’ten çevirdiği buluşmada Sırp Jovana Jaksic’i 5-7, 6-4, 7-5’le saf dışı bıraktı. Cemre Anıl ise, başarıyla tamamladığı elemelerin ardından ana tabloya da güçlü bir başlangıç yaptı. Altı kez servis kırdığı maçta Alman Christina Shakovets’i 6-3, 6-2 ile mağlup eden Cemre, ikinci turda Ayla’nın karşısına geçti. Berfu’nun ikinci tur rakibi ise 8 numara Japon Eri Hozumi oldu.

FAVORİ ÇAĞLA KAYBETTİ

TEB Kültürpark Cup’ta 5 numaralı seri başı olarak boy gösteren Çağla Büyükakçay, büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ardından İspanyol Paula Badosa Gibert’e yenilmekten kurtulamadı. 2 saat 53 dakika sonunda rakibine 7-6, 6-7, 7-6’lık setlerle teslim olan Büyükakçay’ın İzmir serüveni ilk turda son erdi. Büyükakçay’ın yanı sıra genç tenisçiler İpek Öz ve İlay Yörük de rakiplerine yenilerek turnuvanın dışında kaldı. İpek, Sloven Nastja Kolar’a 6-3, 6-1; İlay ise 1 numaralı seribaşı Bulgar Viktoriya Tomova’ya 6-0, 6-0 kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.