TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tecrübe kokan kitap

Sağlık alanındaki haber ve yazılarıyla tanınan Gazeteci - Yazar Bülent Katarcı, 35 yıllık meslek yaşamı boyunca edindiği birikimleri “Yüz Doktor Yüz Hastalık” adlı kitabıyla okurlarıyla buluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 10:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tecrübe kokan kitap

Gazeteci - Yazar Bülent Katarcı, 35 yıllık meslek yaşamı boyunca edindiği birikimleri Yüz Doktor Yüz Hastalık adlı kitabıyla okurlarıyla buluşturdu. Farklı uzmanlık alanlarında hizmet veren 100 İzmirli doktordan aldığı bilgileri bir kitapta toplayan Katarcı, kitabın şifa arayan kişilere yol gösterdiğini söyledi.

Gerçekleştirdiği röportajları kalıcı bir hale getirmek için bu kitabı yazdığını belirten Bülent Katarcı, “Yazılarıma zamanında ulaşabilen, okuyabilen olduğu gibi ulaşamayanlar da oldu. Bu devasa birikimin boşuna gitmemesi, gelecek nesillere ve de tarihe aktarılması için derleyip kitap haline getirmek istedim. İşte uzun meslek hayatımın eseri olan kitabımın ortaya çıkış fikri budur. Uzun süredir zevk ve heyecanla çalıştığım bu bu meslek hayatımda, değişik hastanelerden çok değişik branşta hekim arkadaşım oldu. Genellikle gündemde hangi konu varsa o konu üzerinde uzman olan bir hekimimizden, halkımıza yönelik bilimsel içerikli, aydınlatıcı yazı yazmasını istedim. Bunda amacım hastalığı tanıtmak, belirtilerini, hangi durumlarda hastaneye gitmemiz gerektiğini ve hastalanmamak için gereken noktaları vurgulamaktı” diye konuştu.

SAĞLIK KONUSUNDA BAŞUCU KİTABI

Yüz Doktor Yüz Hastalık adlı kitabın, mevsimsel hastalıklar, kazalar gibi konu başlıklarından seçtiğini ifade eden Katarcı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kitap alanındaki nadide eserlerden birisi. Hem sokaktaki vatandaştan hem basındaki değerli meslektaşlarımızdan hem de kitabın içinde bölümü bulunan Hekim arkadaşlarımdan olumlu geri bildirimler aldım. Bu da beni yaptığım işin ne kadar doğru ve düzgün, ne kadar gerekli olduğunu düşündürdü ve beni motive etti. Bu tip, bu içerik ve bu formatta ki kitap ve yayınların çoğalması gerektiğine inanıyorum.”

Sağlık ve sağlıklı olmak konusunun tüm insanlığın her dönem gündeminde olduğunu kaydeden Katarcı, “Bu konu, insanoğlunun var olduğu günden beri aradığı, bulmaya çalıştığı bir gerçek. Günümüzde ise en büyük sorun yaşam şartlarının değişmesi, zorlaşması, yoğun bilgisayar ve araba kullanımı, hiç bitmeyen aksine artan stres sonucunda ortaya çıkan çeşitli sağlık sorunları. Bunun yanında, bilgiye ulaşmanın, internet vs. sayesinde çok kolaylaşması ve ortada ciddi bir bilgi kirliliğinin olması. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilemez hale gelmemiz. Yani kişilerin sağlıkları ve sağlıklı kalabilmeleri için devasa bilgilere ulaşabilmesi” diye konuştu.

HASTA OLMAMAK İÇİN TEDBİR ALIN

Ülkemizde insanların sağlıklarına gereken önemi vermediğini dile getiren Bülent Katarcı, tıpta en ucuz, en uygun ve en etkin tedavi koruyucu hekimlik olduğu bilgisini verdi. “Hasta olmadan tedbir almak çok önemli” diye konuşan Katarcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesela dikkatsizlik sonucu kaynar suyla yanmak, elektriğe çarpılmak sonucu kişilerde çok ciddi yaralanmalar ve hatta ölümlere neden olabilir. İşte bu yüzden yanmamaya, elektrikle çarpılmamaya dikkat etmemiz gerekir. Hepimiz her an yaralanabiliyor, düşebiliyor, bir yerimizi kesebiliyor ve bayılabiliyoruz. İşte bu ilk anda ne yapmamız gerektiğini bilmiyor veya yanlış biliyor bu nedenle de yanlış uyguluyoruz. Bu da hastalığımızın artmasına, ilerlemesine veya kalıcı sakatlıkların oluşmasına neden olabiliyor. Bu nedenle hepimizin çok iyi bilmesi gereken bir diğer konu da ilk yardım.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.