TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedavide yeni çağ!

Kanserle mücadelede devrim niteliği taşıyan bir tedavi şekli olan ‘İmmüno-Onkolojik Tedavi’ şekli geçtiğimiz günlerde İstanbul Wow Otel’de gerçekleştirilen bir seminerde anlatılarak büyük ilgi gördü

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tedavide yeni çağ!

HALİL MEMİŞ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Wow Otel’de gerçekleştirilen Kanser Tedavisinde İmmüno-Onkoloji Tedavi Şekli konulu seminer büyük ilgi gördü. Bağışıklık sistemimizi aktif hale getirip, çalıştırarak kanser hücrelerinin tanınıp, yok edilebilmesini sağlayan bu tedavi şekli, kansere yakalanmış bireylerin uzun süreli kalıcı ve kaliteli bir yaşam olasılığı ilk defa gündeme geliyor. Yan etkileri, diğer pek çok kanser tedavisiyle karşılaştırıldığında çok daha kolaylıkla baş edilebilecek yan etkiler olduğu anlaşılan İmmüno-onkoloji tedavi şeklinde, hastaların günlük hayatlarına, işlerine devam etmelerine olanak sağlamak anlamında oldukça önemli bir olumlu katkısı da bulunduğu anlatıldı. İmmüno-Onkolojik tedavi şeklinin kanserle mücadelede yeni bir çağın kapısını açtığını belirten Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği Başkanı Mevlüt Yılmaz, “Bu yeni tedavi şekilleri kanser tedavisinde ‘büyük bir buluş’ olarak kabul edilmekte ve pek çok kanseri tedavi yöntemini de kökten değiştirebilme potansiyeli sunuyor” dedi.

“BÜYÜK BİR BULUŞ”

İmmüno onkoloji ile kanser tedavisinde yeni bir çağın kapıları açıldığını ifade eden Mevlüt Yılmaz, “Bilim adamları, uzun yıllardır bağışıklık sisteminin kanserle savaşabilmesi konusunda çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar. Ancak, bu araştırmaların sonucunda, daha önce sınırlı tedavi seçenekleri olan kanser hastalarında uzun süre etkili olan ve fayda sağlayabilen immüno-onkolojik tedavi (bağışıklık sistemini kullanan) olanağı ve ilaçların ortaya çıkması oldukça yeni bir durumdur.  Bu yeni tedavi şekilleri kanser tedavisinde ‘büyük bir buluş’ olarak kabul edilmekte ve pek çok kanseri tedavi yöntemini de kökten değiştirebilme potansiyeli sunuyor” diye konuştu. Seminerde ayrıca Onkolojide Yeni Tedavi Yaklaşımları ve İmmüno-Onkolojik Tedaviyi Prof.Dr. İsmail Çelik, İmmüno Onkoloji'nin Temel Prensipleri ve Etkili Olduğu Tümör Tiplerini Prof.Dr. Başak Oyan Uluç ve hasta gözüyle İmmüno-Onkoloji’ye Bakışı Prof. Dr. Umut Demirci değerlendirdi. İnteraktif oturum ile de Hasta Derneklerinin Görüşleri değerlendirildi.

 

KUTU

İMMÜNO-ONKOLOJİ NEDİR?

İmmüno-onkolojik tedaviler, bağışıklık sistemimizi aktif hale getirip, çalıştırarak kanser hücrelerinin tanınıp, yok edilebilmesini sağlamaktadırlar. Immüno-onkolojik tedavilerin diğer tedavilerden farkı; tedaviler tümörün kendisini değil, vücudun bağışıklık sistemini hedef almaktadır. Bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini seçici bir şekilde tanımasına ve ortadan kaldırmasına yol açarlar. Bağışıklık sisteminde uzun süreli bir “ hafıza” oluştururlar, bu nedenle zaman içinde kanserin sürekli kontrolüne ve bu yolla da uzun süreli ve kalıcı tümör yanıtlarına ve sağkalım oluşmasına neden olurlar. Bu tedavilerin son derece heyecan uyandırıcı etkisi nedeniyle, daha önceden çok kötü gidişata sahip kanserli hasta gruplarında bile uzun süreli, kalıcı ve kaliteli bir yaşam olasılığı ilk defa gündeme gelmektedir. Ayrıca, bu tedavilerin yan etkileri, diğer pek çok kanser tedavisiyle karşılaştırıldığında çok daha kolaylıkla baş edilebilecek yan etkilerdir. Bu yüzden, İmmüno-onkolojik tedavilerin hastaların günlük hayatlarına, işlerine devam etmelerine olanak sağlamak anlamında oldukça önemli bir olumlu katkısı da bulunmaktadır.

İmmüno-Onkolojinin kanser tedavisine getirdiği yenilikler konulu seminere Prof.Dr. İsmail ÇELİK, Prof.Dr. Başak Oyan Uluç, Prof.Dr. Umut Demirci, Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği Başkanı Mevlüt Yılmaz ve Adader Derneği, Kansersiz Yaşam Derneği, Gülmek İyileştirir Derneği, Kanserle Mücadelede Bir Umut Işığı Derneği, Yalova Kanser Hastaları Derneği, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, Genç Birikim Derneği, Pembe Hanım Derneği, Kansev Derneği, Kanserle Dans Derneği ve Uludağ Onkoloji Dayanışma dernekleri katılım gösterdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.