TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tek adamlığa son veriyoruz”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş’ta 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni anlattığı konuşmasında 1982 Anayasası’nı eleştirerek, “Çok şükür, devran döndü. Şimdi biz cumhurbaşkanının yetkileriyle başbakanın yetkilerini tek adamlığa son vermek için birleştiriyoruz. Tek adamlığa son veriyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Tek adamlığa son veriyoruz”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği kahvaltı programına katıldı. AK Parti İlçe Teşkilatı’nda yetkililerin ve çok sayıda Beşiktaşlı AK Parti'linin katıldığı kahvaltıda bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, yaklaşan referandum öncesi Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına yeni sistemin tek adamlığı getirdiği konusundaki eleştirilere cevap vererek devam eden Kurtulmuş, “Yönetimde çift başlılığı ortadan kaldırmak için bir anayasa değişikliğine ihtiyacımız vardı. Yürütmenin bütün yetkilerini bir araya getiriyoruz. Efendim, tek adamcılık, diktatörlük, bunları söylüyorlar mı? Söylüyorlar. Lütfen, cebinizde bir anayasa kitapçığı olsun. Tek adam diyene o maddeyi bir okutun. 104’üncü madde, yani şu andaki Cumhurbaşkanı’nın yetkileri maddesi tek adamı tanımlamaktadır. Kim yaptı bu anayasayı? Siviller yapmadı. Siyaset yapmadı. Bu anayasayı askerler, darbeciler yaptı. Eğer o generaller, bilselerdi ki Turgut Özal bir gün bu ülkede Cumhurbaşkanı olacak, bilselerdi ki Tayyip Erdoğan bir gün Cumhurbaşkanı olacak, inanın, 104’üncü maddeyi öyle yazmazlardı. Tek adam diye yazdılar, biz yönetiriz diye yazdılar. Çok şükür, devran döndü. Şimdi biz cumhurbaşkanının yetkileriyle başbakanın yetkilerini tek adamlığa son vermek için birleştiriyoruz. Tek adamlığa son veriyoruz. Ahmet Necdet Sezer halkın oyuyla mı geldi? Gelmedi ama Türkiye ekonomisi üzerinde çok ağır tahribatlar oluşturan krizlerin başlangıcını ortaya koydu” dedi.

CHP’NİN KLASİK MANTIĞI

CHP'nin yeni sistem hakkındaki eleştirilerine de yanıt veren Kurtulmuş, demokrasinin gücünü Trump’ın ABD Başkanı seçilmesiyle örnekledi ve CHP’nin millete güvenmediği değerlendirmesinde bulundu. Kurtulmuş, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Geldi, halkın nabzını tutan birkaç şey söyledi, birkaç teklifte bulundu, programını ortaya koydu, Trump geldi ve Amerika’nın Başkanı oldu. Demek ki değiştirilebilir. Şimdi bu, CHP’nin zihniyetindeki, ‘nasılsa bu millet bizi seçmez’ düşüncesi. Hep şöyle düşündüler, bu klasik bir CHP mantığıdır: Bu millet belli olmaz, çok da güven olmaz. Serbest bırakırsan davulcuya, zurnacıya kaçar. Onun nereye oy vereceği belli olmaz. Hep böyle düşündüler, şimdi de böyle düşünüyorlar. Efendim, cumhurbaşkanı bir sabah kalkıp Meclis’i feshedecek. Yok böyle bir şey. Külliyen yalan. Metnin içerisinde fesih diye bir madde yok. Şundan düşünüyorlar, nasılsa bizden biri cumhurbaşkanı olamayacak, eski dönemler geride kaldı, hep AK Parti ve bunların adamlarına benzer birileri cumhurbaşkanı olacak, bunlar da bir sabah kalkarlar, kafaları bozulur, hadi bakalım, seçimi yeniliyoruz. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum. Türkçenin çok güzel bir lafı var. Bekara karı boşamak kolaydır. Hiçbir sorumlu devlet adamı seçimlerin yenilenmesini istemez.” (İHA/İSTANBUL)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.